Viikon Kirja

Tunne melankolian eheyttävä voima: voiko kivuliaat tunteet kääntää voimavaraksi?

Mitä jos kivuliaat tunteet voisi muuntaa voimavaraksi, joka tekee elämästä rikkaampaa ja syvempää? New York Timesin myyntilistan ykköseksi noussut Susan Cainin uutuusteos Tunne melankolian eheyttävä voima (Viisas Elämä, 2023) tutkii ihmismielen tapoja käsitellä tunteita, joita luontaisesti saatamme pelätä, mutta jotka todellisuudessa voivat kätkeä sisälleen syvimmän mahdollisimman onnen. Ajatus tuskan muuttamisesta luovuudeksi, transsendenssiksi ja rakkaudeksi on tämän kirjan sydän.” – Susan Cain teoksessa Tunne melankolian eheyttävä voima

Yltiöpositiivisuutta ihannoivassa kulttuurissa olemme tottuneet välttelemään kaikkea, mikä aiheuttaa tuskaa. Luontaisesti olemme kuitenkin taipuvaisia tuntemaan surua ja kaipausta. Susan Cainin voimaannuttava uutuusteos paljastaa katkeransuloisen, melankolisen mielenlaadun voiman ja sen, miksi kulttuurimme on ollut niin sokea sen arvolle. Cain yhdistää kirjassaan tutkimuksia ja omia kokemuksiaan selvittääkseen sen, miten suru ja kaipaus voivat olla todellinen polku luovuuteen ja yhteyteen.

Cainin mukaan onnellisuuden pakkomielle ei tee meistä onnellisia tai kokonaisia, vaan katkeransuloisuus on avain täyteläiseen ja tyydyttävään elämään. Tunnistamalla tummimmat tunteemme ja antamalla niille valoa, voimme löytää syvimmän merkityksemme ja yhteyden, rakkauden ja ilon. Ajassa, jossa vallitsee paljon epävarmuutta ja ahdistusta, katkeransuloisuuden voima tuo ihmiset yhteen uudella, syvällä ja odottamattomalla tavalla.

Susan Cain on LinkedInin maailman kymmenen parhaan vaikuttajan joukkoon nimetty puhuja ja palkittu kirjailija. Hänen teoksensa Hiljaiset: Introverttien manifesti on käännetty yli neljällekymmenelle kielelle ja se on noussut myydyimpien kirjojen listoille. Susan Cainin TED-puhetta introverttien voimasta on kuunneltu yli 40 miljoonaa kertaa.

Lisätietoja: Viisas Elämä Oy, p. 044 980 3071, tiedotus@viisaselama.fi

Kuva: Viisas Elämä Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *