Ihmissuhteet Uutiset

19. Miesten Viikko 6.-12.11.2023 – teemana Yksinäinen mies

Yhdeksästoista vuosittainen Miesten Viikko toteutetaan jälleen isänpäivään päättyvällä viikolla marraskuussa. Tämän vuoden 2023 teema on Yksinäinen mies.

Yksinäisyys koskettaa varmasti meitä kaikkia jossain elämänvaiheessa. Osalle se voi olla hetkittäistä, osalle pysyvämpää. Yksinäisyys voi olla sosiaalista, emotionaalista, seksuaalista, kaipausta läheisyyteen ja intiimiin kontaktiin tai jopa kroonista. Yksinäinen mies ei ole välttämättä yksin. Yksinäisyyttä voi kokea osana jotain yhteisöä, parisuhteessa tai jopa isänä. Yhteys puuttuu.

Miehen yksinäisyys voi lisätä eristäytyneisyyttä ja tyytymättömyyttä. Siihen liitetyt terveysriskit ovat verrattavissa tupakointiin ja ylipainoon. Yksinäisyydellä tiedetään olevan yhteys myös suurempaan kuolleisuuteen.

Yksinäisyys on kasvava ongelma sekä yksilöille että yhteiskunnalle ja tarvitsisi ansaitsemansa huomion, riittäviä resursseja ehkäisyyn sekä toimivia käytäntöjä.

Keskusteluun voi osallistua somessa käyttämällä tunnistetta #miestenviikko tai kirjoittamalla suoraan Miesten Viikon Facebook -seinälle.

Haaste!

Miesten Viikon perinteeseen kuuluu, että yhteiskuntamme toimijat haastetaan mukaan huomioimaan teemaviikko – eli miehet – tavalla tai toisella toiminnassaan. Mikäli haluatte maininnan omasta tarjonnastanne Miesten Viikon ohjelmaan, käykää täyttämässä tapahtumailmoituslomake sivuilla www.miestenviikko.fi tai lähettäkää tietoa tapahtumasta osoitteeseen miestenviikko@miessakit.fi.

Ohjelma on katsottavissa tapahtumakalenterissa Miesten Viikon sivustolla ja Facebookissa.

Tervetuloa tukemaan miehiä muuttuvassa yhteiskunnassamme!

Lisätiedot:

Antti Alén, hallinto- ja viestintäpäällikkö, antti.alen@miessakit.fi, p. 0500 934303

Joonas Kekkonen, kehittämis- ja koulutuspäällikkö, joonas.kekkonen@miessakit.fi, p.044 7511331

miestenviikko@miessakit.fi

Miesten Viikko on vuosittainen teemaviikko, jolloin järjestetään miesten hyvinvointia tukevaa toimintaa ja tapahtumia sekä nostetaan esiin miehiä koskevia yhteiskunnallisia teemoja.

Miessakit ry pitää miesten elämää tukevien yksilöllisten, yhteisöllisten ja yhteiskunnallisten rakenteiden vahvistamisesta parantaaksemme miesten kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Miesten tueksi. Kaikkien hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *