Julkishallinto Kumppanit

Kuopion kaupungin Hyvisviesti 10.2023

Tervetuloa Hyvis -viestin pariin!

Hyvis -viesti kokoaa tietoa Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen toiminnasta. Hyvis -viesti lähetetään kerran kuukaudessa Kansalaistoiminnan palveluiden asiakasrekisteriin liittyneille ja viestin kokoaa Kuopion kaupungin kansalaistoiminnan palvelut.

Hyvisviestin pääset lukemaan tästä linkistä: https://sway.office.com/FhUYvprrc1Oj5LWr?ref=Link

Kansalaistoiminnan palvelut on myös Facebookissa, tykkää meistä ja kutsu ystäviä mukaan!

Tilaa Hyvis-viesti: Jos et vielä ole Hyvis -viestin tilaaja, niin liittymällä Kansalaistoiminnan palveluiden asiakasrekisteriin, saat sen jatkossa. Asiakasrekisteriin pääset liittymään tästä linkistä.

Sisällysluettelo:

 1. Yhteistyöilta järjestöille
 2. Tietoa päihteistä Pohjois-Savon vanhemmille
 3. Supersyyslomalla superkivaa tekemistä
 4. Kuopion vuoden vapaaehtoisteko
 5. Kutsu toimijoille – Pakkaspäivät 2024
 6. Kutsu Toimeenpanevan hyvinvointiryhmän avoimeen kokoukseen – teemana yksinäisyyden ehkäisy
 7. Pohjois-Savon Järjestöfoorumi
 8. KUDOS – kulttuurin digitaalisuuden osaamiskeskus
 9. Hyvinvoinnin päiväkahvit
 10. Kulttuuripalvelut 60+ vuotiaille
 11. Asukastoiminta tiedottaa
 12. Liikunnanohjaajat tiedottavat
 13. Haastamme kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn
 14. Liikuntaseura – ilmoita itsesi kaupungin nettisivuille

1. Yhteistyöilta järjestöille 24.10.

Yhteistyöilta pääkirjaston kokoussalissa tiistaina 24.10.2023 klo 16-19.

Ohjelma:

 • 16.00-16.30 Kahvit
 • 16.30-16.45 Tervetuloa
 • 16.45-17.30 Kunnan ja hyvinvointialueen monialainen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä, Tanja Tilles-Tirkkonen, hyvinvointikoordinaattori
 • 17.30-18.00 Ajankohtaista hyvinvointialueen avustuksista, Sirpa Kononen, järjestösihteeri
 • 18.00-18.30 RRP Arjen ilo ja tuki, HYTE-palvelukonsepti, Lilli Martikainen, yhteisökoordinaattori ja Elisa Soikkola, yhteisöluotsi
 • 18.30-19.00 Vapaata keskustelua

Ilmoittautumiset 19.10.mennessä: https://q.surveypal.com/Yhteistyoilta- ilmoittautuminen-24.10.2023

Järj. Tukipilari ja Kuopion kaupunki

2. Tietoja päihteistä pohjoissavolaisille vanhemmille 26.10.

Missä ja milloin? To 26.10.2023 klo 18-19 Teams-alustalla.

Vanhempainiltaan ovat tervetulleet kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tilaisuus katsottavissa jälkikäteen tallenteelta. Linkki tapahtumaan: Liity keskusteluun (microsoft.com)

 • Huumeet, Itä-Suomen poliisin ennaltaestävä yksikkö
 • Digi- ja pelimaailma, Saara Kultamaa, Pelituki
 • Nikotiinituotteet, Heidi Kolehmainen, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys
 • Miksi alkoholia ei kannata välittää nuorille? Elisa Aarnio, Ehyt ry

www.kuopio.fi/ehkaiseva-paihdetyo

3. Supersyyslomalla superkivaa tekemistä

Koulujen syyslomalla 14.-22.10. jälleen superkivaa tekemistä lapsille ja nuorille Kuopiossa!

Kuopiossa syysloma on Supersyysloma. Kaupungissa lomaileville koululaisille ja perheille riittää tekemistä joka päivälle. Sateen sattuessa voi pistäytyä vaikka liikuntahallien, kulttuuripaikkojen tai nuorisotilojen tarjoamaan monipuoliseen toimintaan. Maksutonta tekemistä on tarjolla runsaasti. Supersyysloman järjestää Kuopion kaupunki yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Katso uusia ideoita kulttuurikäyntikohteiksi tai etsi laavuja, näkötorneja ja mm. liikunnallisia vinkkejä Kuopion kaupungin verkkosivuilta: www.kuopio.fi/vapaa-aika-ja- hyvinvointi

Ohjelma täydentyy lomaan saakka. Tarkastathan koko Supersyysloman ohjelman Kuopion Seinältä kuopionseina.fi/supersyysloma

4. Kuopion Vuoden Vapaaehtoisteko etsinnässä

Etsinnässä on nyt Kuopion vuoden vapaaehtoisteko 2023!

Kuopion www.tukipilari.fi/kuopion-vuoden-vapaaehtoisteko-2023Valikkoryhmä haluaa ojentaa muistamisen vuoden 2023 vapaaehtoisteolle Kuopiossa. Vuoden vapaaehtoisteon huomioimisen tavoitteena on nostaa esiin vapaaehtoistoimijoiden toteuttamaa toimintaa ja osoittaa näin ollen sille sen ansaitsemaa arvostusta. Lue lisää ja jätä oma ehdotuksesi 6.11. mennessä:

Jos järjestönne/seuranne toiminnassa on mukana vapaaehtoisia, olette tervetulleita mukaan Valikkoryhmään. Lisätietoa: www.tukipilari.fi/kuopion-valikkoryhma

Lisätietoa kansalaistoiminnan palveluiden vapaaehtoistoiminnasta: www.kuopio.fi/ vapaaehtoistoiminta-kuopiossa

5. Kutsu toimijoille – Pakkaspäivät 2024

asten Pakkaspäivät -tapahtumaviikolla 20.–28.1.2024 on tarjolla monipuolisesti kulttuurin ja liikunnan sisältöjä! Sydäntalven aikaan lapset ja aikuiset pääsevät kokemaan iloa, elämyksiä ja talvista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin eri puolilla kaupunkia. Tapahtumaviikko Kuopiossa huipentuu koko perheen Pakkasjuhlaan Brahen puistossa sunnuntaina 28.1.2024 klo 14-17.

Myös muita Pakkasjuhlia toivotaan järjestettäviksi maaseutualueille, kuten Karttula, Nilsiä, Maaninka ja Riistavesi. Näitä voidaan lähteä suunnittelemaan hyvissä ajoin yhdessä. Ohjelma voi olla lapsille ja perheille suunnattua kulttuuri- tai liikuntapuuhaa sekä harrastustoiminnan esittelyä. Ulkotapahtumilla on säävaraus.

Kerro omasta Pakkapäivät -viikon ohjelmastasi Kuopion Seinällä 1.12.2023 alkaen 6.1.2024 mennessä.

Pakkasjuhlien ohjelmailmoittautuminen sähköpostitse 9.12.2023 mennessä: johanna.lintukoto@kuopio.fi. Ilmoita sähköpostissa toimijan nimi, yhteystiedot, toiminnan sisältö, paikka ja aika. Markkinoinnista ei tule teille kuluja.

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen: Pakkaspäivien viikko-ohjelmaan, Brahen puiston juhlan tai alueellisten juhlien järjestämiseen, ota yhteyttä johanna.lintukoto@kuopio.fi

Tehdään yhdessä mukava talvinen tapahtumaviikko lapsille ja nuorille! Kaikki ideat ovat arvokkaita!

Lasten Pakkaspäivät -tapahtumaa on järjestetty Kuopiossa jo 1990-luvulta lähtien. Tapahtuman tuottaa Kuopion kaupunki Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue ja toimijoina tapahtumassa ovat olleet mm. kaupungin museot, kirjastot, liikuntapalvelut, oppilaitokset sekä iso joukko yhdistyksiä ja seuroja.

6. Kutsu toimeenpanevan hyvinvointiryhmän avoimeen kokoukseen 12.10. Teemana yksinäisyyden ehkäisy

Aika: to 12.10.2023, klo 8.30-10.30

Paikka: Teams: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä (Ei ennakkoilmoittautumista. Linkki alla. Kutsua saa välittää eteenpäin)

Kuopiossa kokoontuu säännöllisesti kuukausittain Toimeenpaneva hyvinvointiryhmä. Ryhmä järjestää vuoden 2023 aikana kaikille avoimia teemoitettuja kokouksia. Lokakuun kokouksen teemana on yksinäisyyden ehkäisy. Yksinäisyys koskettaa Kuopiossa Finsote -tutkimuksen mukaan noin joka kymmenettä aikuista ja tuoreen Kouluterveyskyselyn mukaan noin joka viidettä lukiolaista aiheuttaen merkittävää haittaa hyvinvoinnille ja terveydelle. Teemakokouksessa kuulemme mielenkiintoisia alustuksia ja käymme yhteistä keskustelua yksinäisyydestä ja sen ehkäisystä.

Ohjelma

 • klo 8.30-8.45: Tervetuloa ja kokouksen avaus, Janne Hentunen, hyvinvoinnin edistämisen johtaja ja toimeenpanevan hyvinvointiryhmän puheenjohtaja, Kuopion kaupunki
 • klo 8.45-9.30: Yksinäisyyden ehkäisy, kasvatuspsykologian ja kasvatustieteen professori Niina Junttila
 • klo 9.30-10.45: Yksinäisyyden ehkäisy Kuopiossa, hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen, Kuopion kaupunki
 • klo 10.45-10.15 Yhteinen keskustelu yksinäisyyden ehkäisystä Kuopiossa
 • klo 10.15: Yhteenveto ja jatkoaskeleet, Tanja Tilles-Tirkkonen
 • Klo 10.30 Teemakokous päättyy

Lisätietoa: Tanja Tilles-Tirkkonen, hyvinvointikoordinaattori, TtT / tanja.tilles- tirkkonen@kuopio.fi

Kuopion kaupunki / Kansalaistoiminnan palvelut

www.kuopio.fi/hyvinvointi

7. Pohjois-Savon järjestöfoorumi 7.11.

Olet tervetullut Pohjois-Savon järjestöfoorumiin tiistaina 7.11. klo 9.00-16.00 Kunnonpaikkaan (Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela). Järjestöfoorumissa kuulet ajankohtaisia asioita Pohjois-Savon hyvinvointialueelta ja järjestökentältä. Sitova ilmoittautuminen perjantaihin 20.10. mennessä: Ilmoittautuminen Pohjois-Savon järjestöfoorumi 7.11.2023 (office.com)

8. KUDOS – kuttuurin digitaalisuuden osaamiskeskus

Kudoksessa kehitetään yhdessä. Kulttuurin digitalisaation osaamiskeskus KUDOS -projekti on Oulun, Jyväskylän, Kuopion ja Lahden kaupunkien yhteiskehittämisen toimintamalli, jonka tavoitteena on kasvattaa kuntien kulttuuritoiminnan digikyvykkyyttä. Rakennamme kuntien välistä kulttuurin digitalisaation osaamisverkostoa, jaamme tietoa hyvistä käytännöistä ja uusista innovaatioista sekä toteutamme kulttuuritoiminnan haasteisiin vastaavia, kulttuurin digitalisaation ketteriä kokeiluja kuntien välisinä yhteisprojekteina.

Miten kulttuuriperintöä voidaan käsitellä digitaalisesti? Miten tekoäly voi muuttaa tekemistä? Millainen on toimiva digitaalisen viestinnän resepti? Kuinka käytämme dataa toiminnan kehittämisessä? KUDOS-projektin keskiössä on kuntien kulttuuritoiminnan haasteisiin vastaavat, käyttäjälähtöiset digitalisaatioon pohjautuvat ketterät kokeilut. Tavoitteena on kehittää kuntien kulttuuritoiminnan yhteistyötä ja toimintaympäristöjä, lisätä kulttuuritoiminnan vaikuttavuutta ja uudistaa kulttuurialan palveluita ja toimintatapoja.

KUDOS-projektissa käynnistyy syksyllä 2023 seitsemän pilottikokeilua, jotka toteutuvat kuntien kulttuuritoiminnan rajapinnoissa. Aiheet käsittelevät sähköistä asiointia, tekoälyä, viestintää, kulttuuriperinnön digitalisointia, asiakaspalvelua, tuotannonsuunnittelua, datan hyödyntämistä ja kulttuurialan digitalisuuden tiekarttoja.

Kutsumme kaikki Kudokseen kehittämään yhdessä! Projektin webinaarit ja pyöreän pöydän keskustelut käynnistyvät marraskuussa 2023.

Lisätietoja Terhi Rissanen, digituottaja, kansalaistoiminnan palvelut, Kuopion kaupunki, terhi.rissanen@kuopio.fi

KUDOS-projekti toteutetaan 1.1.2023 – 31.12.2024 ja sitä rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun, Kuopion, Jyväskylän ja Lahden kaupungit. Hanke on Euroopan Unionin rahoittama – Next Generation EU.

9. Hyvinvoinnin päiväkahvit

Kuopion kaupunki järjestää vuorovaikutteisia Hyvinvoinnin päiväkahveja kuusi kertaa vuodessa. Virtuaalisilla päiväkahveilla jaetaan ajankohtaista tietoa hyvinvoinnin edistämisen eri näkökulmista ja keskustellaan teemaan liittyen.

Hyvinvoinnin päiväkahveja tarjoillaan maksutta kaikille hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneille ja erityisesti Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen asiantuntijoille, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille, päättäjille, turvallisuustoimijoille sekä järjestö- ja seuratoimijoille.

Lisätietoa ja osallistumislinkit Kuopion kaupungin verkkosivuilta www.kuopio.fi/ hyvinvoinnin-paivakahvit

26.10.2023 klo 13-14: Katsaus kuopiolaisten lasten ja nuorten hyvinvointiin – tuloksia Kouluterveyskyselystä

Tule kuulemaan tuoretta tietoa kuopiolaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista, terveydestä, koulunkäynnistä ja opiskelusta, osallisuudesta sekä avun saamisesta ja palveluista. Kouluterveyskyselyn on toteuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos keväällä 2023. Kouluterveyskyselyn tuloksia esittelee Kuopion kaupungin hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen.

30.11.2023 klo 13-14: Vapaaehtoistoiminta nyt ja tulevaisuudessa

Mitä vapaaehtoistoiminta voisi olla Kuopiossa? Onko vapaaehtoistoiminta muuttumassa tulevaisuudessa? Näitä kysymyksiä pohditaan päiväkahveilla. Päiväkahveilla ovat mukana Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hankkeesta tulevaisuusmuotoilija, projektipäällikkö Mari Tähjä ja viestintäkoordinaattori Anyara G. Wise sekä Kuopion kaupungin yhteisökoordinaattori Heidi Kotikumpu.

Lisätiedot ja yhteydenotot: Tanja Tilles-Tirkkonen, hyvinvointikoordinaattori, p. 044 718 2506, tanja.tilles-tirkkonen@kuopio.fi

10. Kulttuuripalveluja 60+ -vuotiaille

Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy. Tervetuloa! Järjestäjänä Kuopion kaupunki, kansalaistoiminnan palvelut. Lisätietoja: kulttuurisuunnittelija p. 044 7182 469 ja Kulttuuria ikääntyneille – Kuopio.

AISTIEN JÄLJET

 • 9.10. klo 14 Mäntylän palvelutalo, Untamonkatu 5
 • 12.10. klo 13 Kuopion museo, monitoimitila, Museokatu 1
 • 13.10. klo 13 Alava-talo, sali, Siikaniemenkatu 4

Tervetuloa herättelemään aisteja ja muistoja taiteen keinoin. Luvassa yhteisöllinen, toiminnallinen ja kokemuksellinen tuokio kuvien, sanojen ja luontoaistimusten maailmassa musiikin siivittämänä. Yhteisötaitelijat: Milla Bouquerel, Mari Halonen, Antti Raekallio ja Leena Raveikko

TAIDEMAALARIN TYÖPÖYTÄ – MAAILMANKAIKKEUDEN KESKUSVARASTO 6.–9.10. klo 10–14

Pääkirjasto, Kohtaamo, Maaherrankatu 12

Jukka Itkonen on maamme tunnetuimpia runoilijoita, mutta kirjoittamisen ohella Itkonen oli myös ahkera taidemaalari. Tähän näyttelyyn on koottu teoksia Itkosen valtavasta, yli 300 maalausta/piirrosta käsittävästä tuotannosta.

JAETTU TULEVAISUUS -ryhmätoimintaa

Ma 2.10.–11.12. klo 13–15 Kuopion kansalaisopisto, Puistokatu 20

(2.10. D165-luokka ja 9.10.–11.12. B059 Kallavesi-Sali)

Työpajoissa tutkitaan Kuopiota eri tavoin. Työpajoissa katsellaan erilaisia karttoja ja tehdään uusia. Liikutaan sisällä ja ulkona. Kuunnellaan oman kotikaupungin ääniä ja piirretään yhdessä isolle paperille. Millainen Kuopio oli ennen ja millainen siitä tulee sadan vuoden päästä? Yhdessä pohdimme millainen olisi unelmien tulevaisuus. Työpajoissa ohjaajina ovat taiteilijat Emma Fält ja Anna-Maria Väisänen. Voit osallistua työpajaan yhden kerran tai tulla mukaan vaikka joka viikko!

SOITELLAAN JA LAULELLAAN YHDESSÄ SVENGATEN 25.10. klo 13

Alava-talo, sali, Siikaniemenkatu 4

Ukulelen riemukkaita sointuja tarjoavat Juuso Happonen ja Ukulelelähettiläät

11. Asukastoiminta tiedottaa

Tervetuloa osallistumaan ja iloitsemaan arjesta yhdessä! Tervetuloa viettämään aikaa asukastiloihin pitkin kaupunkia! Tutustu asukas- ja yhteisötoimintaan ja asukastiloihin: www.kuopio.fi/asukas-ja-yhteisotoiminta. Julkaisemme lisätietoa tapahtumista ja toiminnoista sekä verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa että Kuopion Seinällä.

Oletko kiinnostunut toimimaan yhteistyökumppanina asukastilojen ohjelmassa, joko kertaluontoisesti tai säännöllisesti? Tai oletko kiinnostunut oman alueesi toimijaverkostoista? Voit ottaa yhteyttä yhteisökoordinaattori Heidi Kotikumpuun p. 044 718 2462 / heidi.kotikumpu@kuopio.fi tai suoraan asukastilaan. Tiesithän, että kaikki Kuopion asukkaat ja järjestötoimijat voivat varata maksutta useita asukastiloja esim. harrastus- ja kerhotoimintaan? Lue lisää: www.kuopio.fi/ asukastilan-kaytto-ja-varaukset

Poimintoja asukastoiminnan lokakuun ohjelmasta

Tässä poimintoja asukastilojen syyskuun ohjelmasta, tervetuloa yksin, kaksin tai koko perheen kanssa. Ohjelma on maksutonta ja kaikille avointa. Huomioithan päivitetyt aukioloajat.

Männistön asukastila avoinna ti-to klo 9-14 (Kalevalankatu 23 A)

 • SPR Terveyspiste to 5.10., 19.10. ja 2.11. klo 9-10
 • Virikekerho keskiviikkoisin klo 12 alkaen. Osallistujien toiveiden mukaan omatoimisesti askartelua, käsitöitä ym.
 • Savonetti – digitaitoja senioreille ohjausta maanantaisin klo 14 (ennakkoilmoittautuminen p. 050 377 7987). Huom. poikkeuksellisesti ei ma 16.10.
 • Pohjois-Savon omaishoitajat ry:n toiminnan esittely ja keskustelutilaisuus ti 31.10. klo 11 alkaen

Särkiniemen asukastila avoinna ti ja ke klo 10-15 (Särkiniementie 4)

 • Skip-bo pelikerho tiistaisin klo 10-12
 • Bingo keskiviikkoisin klo 10
 • Pohjois-Savon omaishoitajat ry:n toiminnan esittely ja keskustelutilaisuus ti 24.10. klo 9.30 -11.00

Vehmersalmen asukastila avoinna ti ja to klo 9-13 (Satamarannantie 1)

 • Tuolijumppa tiistaisin 9.10. alkaen klo 10
 • Pelikerho tiistaisin klo 10.30.
 • Sydänkerho klo 11 (9.10., 13.11. ja 20.12.)
 • Käsityö- ja askartelutuokio ti 10.10. klo 11 alkaen. Tuokiossa neulotaan banaanisukat ja muovaillaan massasta sormusastia. Ota mukaan Novitan Nalle tai 7 veljestä – lankaa, sukkapuikot nro 3 (tai muut sukkapuikot). Ota mukaan lasipullo kaulimeksi, muovailussa pieni materiaalimaksu. Ohjaajana Tarja.
 • Novellikoukku, kuunnellaan lyhyitä kotimaisia novelleja to klo 10.30-11.00 (12.10. ja 9.11.)
 • Yhteislauluhetki ti 17.10. klo 11-12, Pasi Pohtinen säestää. Mukana Keijo Savolainen ja kuorolaiset.

Nilsiän asukastila avoinna ti ja to klo 10-15 (Nilsiäntie 78)

 • Laulu- ja muisteluryhmä tiistaisin klo 11-12
 • Pelikerho tiistaisin klo 12-14
 • Bingo to 19.10. klo 12
 • Kotivara 72h -luento ma 23.10. klo 13, Nilsiän Tules ry

Länsi-Puijon asukastila avoinna ti-pe klo 9-14 (Rypysuontie 68)

 • Bingo keskiviikkoisin klo 10
 • Neulekerho tiistaisin klo 17
 • Roolipelikerho torstaisin klo 17
 • SPR Terveyspiste pe 6.10., 20.10. ja 3.11. klo 9-11

Asukastoimintaa Neulamäen lähikirjastossa to ja pe klo 9-13 (Juontotie 6)

 • Perjantaisin klo 10 bingo ja vaihtuva ohjattu toiminta
 • Hyvän olon olohuone etäluennot 5.10., 2.11. ja 7.12. klo 10-12. To 5.10 Teemana on hyvä uni. Kansalaisopiston Hyvän olon olohuoneen etäluentoja pääset kuuntelemaan lukusalissa kerran. Joka kuukausi luennoilla on vaihtuva teema sekä luennoitsija
 • SPR Terveyspiste 5.10., 19.10. ja 2.11. klo 9-11
 • Vertaisohjattu sauvakävelyryhmä joka toinen keskiviikko klo 11-12. Yhteisen kävelyretken lähtöpaikkana on Neulamäen kirjasto. Kävely kestää n. 1h ja kävelyreitit sopivat monenlaisille kävelijöille. Kirjastolta voi lainata kävelysauvoja. Tulevat syksyn kävelyt: 4.10., 18.10, 1.11., 15.11., 29.11. ja 13.12.
 • Korutyöpaja torstaisin klo 17-18.30. Ohjaajana toimii Zahra, tutustu Instagramissa: zeddyjewelry. Materiaalia ohjaajalla pieniä määriä, joilla pääsee alkuun.
 • Neulamäen käsityökahvila (järjestäjänä Kulttuuripaja Luode) tiistaisin klo 16.00- 17.30 (10.10, 24.10., 7.11. ja 21.11)

Asukastoimintaa Puijonlaakson lähikirjastossa pe klo 10-15 (Puijonlaakson kauppakeskus)

 • Tuolijumppa joka kuun ensimmäinen perjantai klo 10.30.
 • Vanhusten viikon tapahtuma, Puijonlaakson ostoskeskus ja kirjasto ke 4.10. klo 11-13
 • Hyvinvointia arkeen ja ethän kaadu -keskustelutilaisuus pe 6.10. klo 13-14.30
 • Pohjois-Savon omaishoitajat ry:n toiminnan esittely ja keskustelutilaisuus pe 13.10. klo 12-13
 • Pannualusten askartelua yhdessä pe 20.10. klo 11 alkaen.

Asukastoimintaa Pyörön lähikirjastossa (Jalkasenkatu 3)

 • Koruaskartelua ke 18.10. klo 14-15.30. Askarrellaan yhdessä ranne- ja kaulakoruja sekä korvakoruja. Kaikki tarvikkeet löytyvät paikan päältä.
 • Viulisti esiintyy ke 25.10. klo 17 alkaen.
 • Lainattavien liikuntavälineiden esittely ma 30.10. klo 14-15.30. Paikalla liikunnanohjaaja Jyrki Tarvainen näyttämässä ja kertomassa kuinka liikuntavälineitä voi omassa arjessa hyödyntää.

Tutustu myös pääkirjaston ja lähikirjastojen tapahtumiin >>

12. Liikunnanohjaajat tiedottavat

Liikkuva Kuopio -verkkosivuilta löydät lisätietoa mm. liikuntapaikoista, liikuntaryhmistä, ulkoilureiteistä, uontokohteista. Tutustu: Liikkuva Kuopio – Kuopio

13. Haastamme kaikki yksinäisyyden ehkäisyyn

Kuopion kaupunki toteuttaa vuoden 2023 aikana I love kuopiolainen –kampanjaa tuomalla esiin kuukausittain yksinäisyyteen liittyviä teemoja. Kampanja on osa valtakunnallisen Lähde-liikkeen toteutusta Kuopiossa. Tavoitteena on pitää aihetta esillä ja herättää pohtimaan, mitä meistä kukin voi omassa arjessaan tehdä yksinäisyyden ehkäisemiseksi. Haluamme lisätä tietoisuutta yksinäisyydestä, vähentää sen aiheuttamaa leimaa ja haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn.

Haastamme teidät osallistumaan kampanjaan jakamalla kampanjan materiaaleja omissa viestintäkanavissanne kuukauden 10. päivä. Käytössäsi on some-kuvat (Facebook ja Instagram) sekä infonäyttöjen kuvat.

I love kuopiolainen -kampanjan kampanjaohjeet ja materiaalit löytyvät täältä: I love kuopiolainen – Kuopio

Seuraava Hyvisviesti ilmestyy keskiviikkona 1.11.2023

Lisätietoja:

Heidi Kotikumpu, Yhteisökoordinaattori, Kuopion kaupunki/Kansalaistoiminnan palvelut 

Minna Canthin katu 24, 3. krs., 70100 Kuopio, p. 044 718 2462, heidi.kotikumpu(at)kuopio.fi

www.kuopio.fi

Kuva: Ilpo Lommi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *