Lapset ja Nuoret Uutiset

Mitä sulle oikeesti kuuluu? Pelastakaa Lasten Lapsen ääni -kysely on auki 15.-31.5.

Lapsen ääni -kysely on Pelastakaa Lasten vuodesta 2001 lähtien toteuttama kysely, jonka avulla selvitetään lasten ja nuorten kokemuksia eri teemoista, muun muassa vähävaraisuudesta ja mielen hyvinvoinnista. Vuoden 2023 Lapsen ääni -kysely on avattu kaikille 12-17-vuotiaille ja se päättyy 31.5.2023

Tänä keväänä Pelastakaa Lapset selvittää 12–17-vuotiaiden lasten ja nuorten kokemuksia taloudellisesta tilanteesta, mielen hyvinvoinnista sekä palveluista. Vastaamalla kyselyyn lapset ja nuoret antavat arvokasta tietoa arjestaan. Kyselyn tulosten avulla he pääsevät vaikuttamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, vaikuttamis- ja kehittämistyöhön ja päätöksentekoon. 
 
Kyselyyn vastataan verkkokyselyssä, jonka täyttäminen kestää noin 20 minuuttia. Vastaaminen on anonyymia, kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä ketään vastaajaa voi tunnistaa tuloksista.

Verkkokysely on avoinna 15.5.-31.5. ja siihen pääsee vastaamaan täällä: 

www.pelastakaalapset.fi/lapsenaani2023 

Kyselyä on työstetty yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntijoiden ja sekä Itlan Samalta viivalta -hankkeen tutkijoiden ja heidän kanssaan työskentelevän nuorten ryhmän kanssa. Nuorilta pyydettiin palautetta kysymyksistä, jotta kysely kuvaisi mahdollisimman hyvin nuorten arkea. 

Lapsen Ääni -kyselyn tuloksia käytetään Pelastakaa Lapset ry:n viestinnässä, varainhankinnassa ja vaikuttamistyössä. Kyselyn tuloksista tiedotetaan Pelastakaa Lapset ry:n nettisivuilla lokakuussa 2023 ja tuloksista julkaistaan syksyllä myös lapsille suunnattu koonti.

Lisätietoja:

Johanna Vinberg, lapsiperheköyhyyden asiantuntija, Pelastakaa Lapset ry, johanna.vinberg@pelastakaalapset.fi, p. 050 575 0289

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *