Julkishallinto Kumppanit

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n uutiskirje 9.2023 (toukokuu)

THL:n viesti tulevalle hallitukselle: lastensuojeluun tarvitaan kokonaisuudistus, jossa painopistettä siirrettävä ennaltaehkäisyyn

Olemme julkaisseet toimenpide-ehdotukset lastensuojelun kokonaisuudistukselle tulevalla hallituskaudella. Erityisesti lastensuojelun tarvetta ehkäiseviä peruspalveluja tulee vahvistaa ja vähentää painetta lastensuojeluun ja muihin erityispalveluihin. Erityispalvelujen toimintakyky on turvattava esimerkiksi henkilöstömitoituksin ja hyvinvointia vahvistavin työoloin

Katsaus: Syrjintä, kiusaaminen ja eriytyvät koulutuspolut haastavat ulkomaalaistaustaisten nuorten hyvinvointia

Ulkomaalaistaustaisten 12–29-vuotiaiden hyvinvoinnista on koottu tuoretta tietoa juuri julkaistuun Valtion nuorisoneuvoston ja THL:n tutkimuskatsaukseen

Liikkumista opiskelupäivään tuovat toimet ovat vähentyneet lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa

Tutustu THL:n ja Opetushallituksen yhdessä tekemien Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen lukioissa ja ammatillisessa perustutkintokoulutuksessa -tiedonkeruiden tuloksiin.

Kohti laadukasta aikuistumisen tukea: Yhdessä aikuisuuteen – Elämässä eteenpäin -hankkeen loppuraportti

Kohti laadukasta aikuistumisen tukea -raportti tarjoaa eväitä aikuistumisen tuen uudistamiseen ja kehittämiseen valtakunnallisesti. Raportissa kuvataan erityisesti lastensuojelun jälkihuollon sekä ilman huoltajaa maahan alaikäisenä tulleiden aikuistuvien nuorten tuen tarvetta ja palveluiden uudistamista, mutta antaa eväitä myös laajemmin aikuistumisen tuen kehittämiseksi.

Ohjeita osallistamiseen – uusi verkkosivu on julkaistu

Verkkosivu on suunnattu ammattilaisille ja vastuuhenkilöille, jotka vetävät osallistamisprosessia esimerkiksi kunnassa, hyvinvointialueella tai järjestössä. Erityinen huomio kiinnitetään heikoimmassa asemassa olevien osallistamiseen.

Uusi podcast: On aika puhua aikuissosiaalityöstä

Uusi podcastimme etsii ja esittelee ratkaisuja hyvinvointialueiden haasteisiin. Kuuntele, mitä ajatuksia Kainuun hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindbergillä ja sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry:n puheenjohtaja Jenni Karsiolla on henkilöstön sitouttamisesta ja mahdollisesta asiakasmitoituksesta aikuissosiaalityössä.

Sosiaali- ja terveyskeskuksissa tarjottavat laadukkaat työkyvyn ja työllistymisen palvelut tukevat työikäisten työllistymistä ja työssä pysymistä

Hyvinvointialueiden työn helpottamiseksi Työkykyohjelmassa on laadittu suositukset työkyvyn ja työllistymisen tukeen. Ota suositukset käyttöösi!

Työttömän terveystarkastuksen tavoitteena on ennaltaehkäistä terveysriskejä sekä tunnistaa työttömyyden pitkittymiseen vaikuttavia terveysongelmia

Miten käytännössä terveystarkastukset ovat toteutuneet? Sitä on selvitetty terveydenhuollon ammattilaisille tehtyjen haastattelujen perusteella.

Ajankohtaiset webinaaarit ja tapahtumat

17.5.2023 klo 9.30–15.45
Ratkaisuja mielenterveysosaamisen lisäämiseen ja itsemurhien ehkäisyyn – mielenterveysstrategian hankkeiden päätösseminaari

Jaamme tapahtumassa kokemuksia ja tuloksia mielenterveysosaamisen sekä itsemurhien ehkäisyn toimintamallien kehittämisestä. Tilaisuus on suunnattu mielenterveysstrategian hankkeille sekä mielenterveysosaamisesta kiinnostuneille ammattilaisille ja kehittäjille.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

29.5.2023 klo 9–15
Häpeästä vapaaksi – kunnia-asiana väkivallattomuus

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamien koordinaatioiden tehtävänä on ollut tukea ESR toimintalinjan 5 hankkeita ja kehittää osallisuuteen sekä työ- ja toimintakykyyn liittyviä työkaluja ja tietopohjaa. Tervetuloa kuulemaan hankkeiden aikaansaannoksista!
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

29.5.2023 klo 12–16
Osa 1: Geneerinen itsearviointimittari sosiaali- ja terveydenhuollon vaikuttavuuden arviointiin?

Pohditko työssäsi toimintakyvyn arviointia ja geneeristen itsearviointi- tai elämänlaatumittareiden valintaa? Webinaari on ensimmäinen osa kaksiosaisesta webinaarisarjasta. Ilmoittaudu mukaan!
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan
 

30.5. klo 9.30–16
KATI-aitiopaikka: Kotona asumisen teknologioiden vaikutukset ja tulevaisuudennäkymät

Tule kuulemaan 8.5. klo 14 miten sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeissa kehitetyt toimintamallit saadaan juurtumaan ja mitä pitäisi tehdä, jotta juurtuminen lähtisi kestävästi käyntiin.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan
 

31.5. klo 9–16
Suun terveydenhuollon kehittämisen verkostopäivä – teemana palvelujen järjestäminen

Verkostopäivä on maksuton ja avoin kaikille suun terveydenhuollon kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä THL:ssä tai etäyhteydellä.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan
 

5.6 ja 6.6.
Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -kokonaisuuden strategiset teemat kesäkuussa 2023

SOILA-koordinaatiohanke järjestää Nuorten turvaverkkoja tulevaisuuteen (ESR+ 5.1.) kokonaisuuden strategisista teemoista teematilaisuudet kesäkuussa 2023 maanantaina 5.6. klo 8.30-10 ja klo 10.30-12 sekä tiistaina 6.6. klo 8.30-10 ja klo 10.30-12.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan
 

5.6. klo 12–15
Kirjaaminen ja tiedonhallinta opiskeluhuollon kuraattorin asiakastyössä

Webinaarissa käsitellään opiskeluhuollon kuraattoreiden asiakastyön tiedonhallintaa. Tutustu ohjelmaan ja merkitse päivä kalenteriisi!
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan
 

6.6. klo 12–15.30
Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon verkoston webinaari

Webinaarissa käsitellään mm. kouluterveydenhuollon henkilöstömitoituksia, ajoterveyden arviointia, masennuskyselyä, opiskeluhuoltopalvelujen lomakkeita ja rokotuksia.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

6.–27.9.
Hyvinvointiareena: Mitä kuuluu? Kohtaamisia oppilaitosten hyvinvointityössä. 

Työskenteletkö perusopetuksessa, lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa, kunnan tai hyvinvointialueen hallinnossa? Hyvinvointiareena on erinomainen paikka verkostoitua lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa työskentelevien kanssa.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *