Vieras vastaa

Projektipäällikkö Saija Haikarainen, Sirkkulanpuiston toimintayhdistys

1) Kuka olet?

Olen Saija, 36-vuotias syntyperäinen kuopiolainen. Lähiperheeseeni kuulu puoliso Jani, poika Väinö sekä koirat Jasse ja Juju. Olen siitä onnellisessa asemassa, että oman perheen lisäksi ympärilläni on myös paljon muita tärkeitä ihmisiä!

2) Mitä teet työksesi ja/tai harrastukseksesi?

Olen koulutukseltani toimintaterapeutti (yamk) ja päätoimisesti työskentelen Sirkkulanpuiston toimintayhdistyksessä projektipäällikkönä. Päivätyön lisäksi teen päihde- ja mielenterveysasioihin liittyen hoitosuhdetyötä Hemmalaiset Oy:ssä. Vapaa-ajalla minut saattaa löytää koiraharrastusten, heppahommien tai kulttuurin kuluttamisen parista. Eniten rentoudun kuitenkin aikatauluttomuudesta. Nautin perheen ja ystävien kanssa vietetystä ajasta, mutta vastapainoksi osaan ottaa myös omaa aikaa esimerkiksi lukemisella ja metsässä samoilulla. Vapaaehtoistyötä teen tällä hetkellä Pohjois-Savon sosiaaliturvayhdistyksen hallituksessa.

3) Mitä omasta mielestäsi on hyvinvointi?

Hyvinvointi on kokonaisvaltainen ja henkilökohtainen kokemus. Ajattelen, että hyvinvointi syntyy osatekijöidensä tasapainosta. Sen edellytyksenä on perustarpeiden täyttyminen sekä mahdollisuus itselle merkityksellisen tekemisen toteuttamiseen.

4) Oletko mielestäsi saavuttanut hyvinvoinnin elämässäsi – jos niin millä keinoin?

Koen saavuttaneeni hyvinvointia elämässäni; minulla on turvallinen olo, rakkaita ihmisiä ympärillä, rahaa ostaa ruokaa ja muita hyödykkeitä, fyysistä ja psyykkistä terveyttä sekä mahdollisuus osallistua mielekkääseen tekemiseen niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Hyvinvointi ei kuitenkaan ole stabiili tila vaan jatkuvasti elävä. Ajattelen, että jokaisella meistä on joskus aikoja, kun ei voi hyvin. Omasta hyvinvoinnista pyrin huolehtimaan pitämällä perusasiat kunnossa ja huolehtimalla tasapainoisesta ajankäytöstä. Itsetuntemuksen kasvattaminen ja asioiden jakaminen toisten kanssa on auttanut lisäämään hyvinvointiani. Myös luonto ja eläimet ovat minulle tosi tärkeitä hyvinvoinnin lähteitä!

5) Mikä on tärkein sanomasi ja viestisi Hyvisforumin lukijoille hyvinvointiin liittyen?

Myötätuntoisella ja hyväksyvällä suhtautumisella itseä ja toisia kohtaan voidaan saada aikaan paljon lisää hyvinvointia!

+ jokeri: Mitä uutta toivot ja/tai aiot toteuttaa tänä vuonna 2023?

Toivon pääseväni oppimaan tämän vuoden aikana lisää vahvuuksista ja voimavaroista sekä niiden hyödyntämisestä hyvinvoinnin lisääjinä.

Saija Haikarainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *