Järjestöt Kumppanit

Kuopion ev.lut. seurakuntien menovinkit 2.-16.5.2023

Koko perhe pyöräilemään 7.5.

Kirkkopolku – perhepyöräilytapahtuma su 7.5. klo 13–15. Tapahtuma on Kuopion keskustan seurakuntien järjestämä kaikenikäisten pyöräilijöiden kevättempaus. Iltapäivän aikana poljetaan ohjatusti ryhmässä tai omaan tahtiin keskusten kirkkojen kautta kulkevaa reittiä. Neljän seurakunnan rastipisteillä on tarjolla eväshuoltoa sekä mukavia koko perheen tehtäväpisteitä, joissa voi tutustua mm. pyörän huoltamiseen.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa 5.–14.5., joka kokoaa yhteen pyöräilykuntien verkoston ja eri toimijoiden pyöräilytapahtumia ympäri Suomea. Viikon jokaisella päivällä on oma teemansa, ja sunnuntai 7.5. on valtakunnallinen perhepyöräilypäivä. 

Toivomme ilmoittautumista tarjoiluvarausten mitoittamisen vuoksi, mutta mukaan pääsee myös saapumalla vain paikalle. Ilmoittautuminen ja lisätiedot (esimerkiksi reittisuunnitelma) verkossa kuopionseurakunnat.fi/kirkkopolku

Luento: Uskonnollisuuden muutos 11.5.

Alavan kirkossa to 11.5. klo 14–17. Luennoitsijana tutkijatohtori Laura Kallatsa.

Kallatsa on parisuhteiden ja perheiden tutkija. Hän työskentelee tutkijatohtorina kansainvälisessä hankkeessa, jossa tutkitaan, kuinka arvot, katsomukset ja uskonnollisuus tai uskonnottomuus siirtyvät sukupolvelta toiselle perheissä. Kallatsa on tutkimuksellisesti kiinnostunut avioliiton teologiasta, sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä luterilaisen kirkon kontekstissa sekä luterilaisen kirkon jumalanpalveluselämästä. 

Tällä hetkellä Kallatsa tutkii koronapandemian vaikutuksia kirkon jäsenten hengelliseen elämään ja kirkon toimintaan sekä suomalaisten tapoja ja muistoja hautausmailla.

Luennon voi kuunnella myös striimin kautta Alavan seurakunnan Youtube-kanavalla 25.5. saakka.

Konsertteja

 • Sibelius-Akatemian kuoronjohto B-tutkintokonsertti Pyhän Johanneksen kirkossa la 6.5. klo 15 ja klo 18.
 • Nuorilta nuorille -konsertti Tuomiokirkossa la 6.5. klo 15. Nuorilta nuorille: hyväntekeväisyyskonsertti ukrainalaisten nuorten ja perheiden tukemiseksi Suomessa. Esiintymässä Kuopion Konservatorion ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja opettajia. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €. Konserttituotto lahjoitetaan Kuopion ortodoksisen seurakunnan Solina – Ukraina -vapaaehtoistoiminnan kautta. Mukana myös baletin historiallisten tanssien ryhmä ja selloyhtye.
 • Kuoronjohdon tutkintokonsertti Tuomiokirkossa su 7.5. klo 18. Salve Regina – Raikuvaa ylistystä ja suuria mysteerejä. Puijon Kamarikuoro, Laulu- ja soitinyhtye. Kuoroa johtaa Sanna Saarenpää. Järjestäjä Sibelius-Akatemia.
 • Äitienpäivän kakkukahvikonsertti Petosen seurakuntatalolla su 14.5. klo 16. Äideille kukat, kakkuarpajaiset ja lapsiparkki. Mari Vuola-Tanila, Lapsikuoro, Nuorten lauluryhmä. Liput: perhe 5/3 €/äidit ilmaiseksi. Tilaisuuden juontaa Heikki Tanila.
 • Äitienpäiväkonsertti – Tuulen soittoa Tuomiokirkossa su 14.5. klo 18. Tuomiokirkon Kamarikuoron konsertti, johtaa Riikka Haapamäki, urut Anu Pulkkinen, solistina Ilpo Rannankari. Vapaa pääsy, ohjelma 15/10 €.

Kirkonmenoja

 • Viikkomessu Tuomiokirkossa ke 3.5. klo 18. 
 • Messu Kallaveden kirkossa su 7.5. klo 10. Veli Mäntysen lähtösaarna. Messun jälkeen Velin eläkkeelle siirtymisen juhlakahvit seurakuntasalissa.
 • Iltamessu Alavan kirkossa su 7.5. klo 18. Musiikki ARMO-band ja Sirpa Pesonen. Rippikoulukevään päätös.
 • Hiljaisuuden messu Tuomiokirkossa ke 10.5. klo 18.
 • Tyhjän sylin messu Alavan kirkossa la 13.5. klo 18. Mukana Miia Gabel ja Maarit Koivunora. Musiikki Leila Savolainen. Tilaisuus on erityisesti lapsettomille, lapsensa menettäneille, kaikille tyhjän sylin kokemuksen omaaville. Messun jälkeen iltatee seurakuntasalissa.
 • Luontokirkko Seinävuoren rotkolaaksossa su 14.5. klo 10. Seinävuorentie, 71200 Tuusniemi.
 • Taizè-messu Pyhän Johanneksen kirkossa su 14.5. klo 18. 

Kokoonnumme yhteen

 • Kevätlaulajaiset Nilsiän seurakuntakodilla ke 3.5. klo 13. Kahvit ja keväisiä lauluja Matti-kanttorin johdolla. Kahvista vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuukeräykselle. Mukana diakoni Hanna Kokkonen.
 • Pappilan päiväkahvit ja kevätlaulajaiset Riistaveden Vanhassa pappilassa ke 3.5. klo 13. Yhteisvastuun hyväksi.
 • Raamattuopetus-ilta, osa 3 Tuusniemen seurakuntakodilla ke 3.5. klo 18. Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja kyselemään. Mitä on hyvä tietää Raamatusta? Pastori Eero Kuikanmäki. 
 • Tuustyttöjen ja Runoleidien musiikki- ja runoilta Tuusniemen seurakuntakodilla to 4.5. klo 18.
 • Pitsa- ja peliperjantai Poukaman leirikeskuksessa pe 5.5. klo 18–21. Pitsaa, lauta-pelejä sekä puuhaa myös ulkona. Naisten sauna klo 18.30–19.30. Miesten sauna klo 19.30–20.30.
 • Taidenäyttely Pyhän Johanneksen kirkossa 7.–15.5. ma–pe klo 9–15 ja su klo 10 messujen yhteydessä. Riitta Ruotsalaisen maalauksia.
 • Ekumeeninen vaellus Pihtisalmesta Maaningan kirkkoon su 7.5. klo 17. Marjukka Borgman, Riikka Leinonen ja Isä Harri Peiponen. Kokoontuminen Pihtisalmen ortodoksikirkolla, ristisaatto Maaningan kirkkoon, jossa iltatee ja -hartaus, hartaus n. klo 18.30.
 • Kutsu yhteyteen -ilta Puijon kirkossa su 7.5. klo 17–19.30. Illassa ylistystä, opetusta ja rukousta. Tarjoilua. Opetus teologian maisteri Päivi Flikman.
 • Lähteellä – rukouksen, musiikin ja ehtoollisen ilta Neulamäen kirkossa to 11.5. klo 19. Uudenlainen iltakirkko, jossa aluksi voit vapaasti rukoilla musiikin sekä eri rukouspisteiden avulla. Voi myös vain istua ja olla. Ei suorittamista vaan lähteelle pysähtymistä arjen keskellä. Ilta jatkuu Sanalla ja ehtoollisella. Kesto yhteensä noin tunti. Toteutuksesta vastaa eri musiikkiryhmiä, nuoria aikuisia sekä muita seurakuntalaisia ja työntekijöitä.
 • Toukosiunaus ja äitienpäiväjuhla Tuusniemen seurakuntakodilla ma 15.5. klo 12. Yhteistyössä Eläkeliiton kanssa.
 • Kylvönsiunaus Juankoskella Virranniemessä Maatalousyhtymä Kekäläisen pelloilla ti 16.5. klo 12.30. Yhdessä Eläkeliiton kanssa. Lähtö kaupungin virastotalolta klo 12.30.

Kuva: Hyvisforum.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *