Julkishallinto Kumppanit

Kuopion kaupungin Hyvisviesti 4.2023 (Huhtikuu)

Hyvis-viesti kokoaa tietoa Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen toiminnasta. Hyvis-viesti lähetetään kerran kuukaudessa Kansalaistoiminnan palveluiden asiakasrekisteriin liittyneille. Hyvis-viestin kokoaa Kuopion kaupungin kansalaistoiminnan palvelut.

Kansalaistoiminnan palvelut on myös Facebookissa, tykkää meistä ja kutsu ystäviä.

Jos et vielä ole Hyvis-viestin tilaaja, niin liittymällä Kansalaistoiminnan palvelujen asiakasrekisteriin, saat sen jatkossa. Asiakasrekisteriin pääset liittymään tästä linkistä. Mikäli et jatkossa halua enää Hyvis-viestiä, voit peruuttaa sen tästä linkistä. Hyvis-viestin peruminen tarkoittaa sitä, että samalla poistuu Kansalaistoiminnan palveluiden asiakasrekisteristä, Hyvis-viestin tuleminen lakkaa eikä sen jälkeen saa muutakaan tietoa liittyen esim. palveluihin, kyselyihin tai tapahtumiin.

Sisällysluettelo

 1. Kiva Kesä -ohjelmaa kesälomaviikoille
 2. Kansalaistoimijalähtöisen kehittämisen haku on auki Itä-Suomessa!
 3. Kansallisen veteraanipäivän juhla 27.4.2023
 4. Kulttuurikahvila +60 ja muuta toimintaa senioreille
 5. Kulttuuriluotsitoiminta
 6. Hyvinvoinnin päiväkahvit
 7. Kuopion IX Hyvinvointiseminaari
 8. Meidän Kuopio -festivaalin Joukkorahoitus -info
 9. Ohjelmahaku ammattilaisille/ Meidän Kuopio -festivaali
 10. Terve Kunta -verkoston seminaari
 11. Kutsu Kuopion Seurafoorumiin
 12. Miljoona roskapussia kampanja
 13. Avustushaku nuorten kesätyöllistymiseen
 14. Yhdistystoiminnan peruskurssi
 15. Kuopion kaupunginorkesterin kävijäkysely
 16. Asukastoiminta tiedottaa
 17. Liikunnanohjaajat tiedottavat
 18. Kansalaisopisto tiedottaa
 19. Kuopion kaupunginorkesteri tiedottaa
 20. Olka -sairaalavapaaehtoiset
 21. Avoimet kylät -tapahtuma

1. Kiva Kesä -ohjelmaa kesälomaviikoille

Tervetuloa mukaan järjestämään koululaisten Kiva Kesä -ohjelmaa kesälomaviikoille!

Ohjelma voi olla päiväleirejä, yöleirejä, yhteistä tekemistä, työpajoja, opastuksia, näyttelyitä ja kaikkea mukavaa. Ilmoita oma tapahtumasi Kuopion Seinällä www.kuopionseinä.fi

Voit käyttää joko sivustolta löytyvää lomaketta, jonka käyttö ei vaadi kirjautumista tai voit luoda omat tunnukset sivustolla kohdassa ”Kirjaudu sisään”. Tapahtuma tulee esiin sivustolle pääkäyttäjän hyväksymisen jälkeen. Kuvaus-kohtaan kirjoitetaan sisältö ja mahdollinen hinta. Lomakkeen alaosassa on kohta ”Lisää uusi ajankohta”, johon voi kirjata kaikki päivät erikseen ilman kuvausta. Jokaista päivää ei tarvitse tehdä eri lomakkeelle, vaan kuvaus-kohtaan voi laittaa koko viikon tapahtumat. Jos tapahtuma on maksullinen, on tärkeää klikata MAKSULLINEN, niin se näkyy maksullisissa tapahtumissa.

Pyydämme ilmoittamaan sivustolle ohjelmasi aika, paikka, maksuton/mahdollinen hinta, minkä ikäisille suunnattu, mahdolliset ilmoittautumiset, yhteystiedot ym. 21.5.2023 mennessä, kiitos!Ohjelmaa voi täydentää sivustolle vielä kesän aikana, mutta toivomme, että lomalaisten menojen suunnittelun vuoksi sivustolla olisi mahdollisimman paljon ohjelmaa 21.5. mennessä.

2. Kansalaistoimijalähtöisen kehittämisen haku on auki Itä-Suomessa!

Uuden ohjelmakauden Kansalaistoimijalähtöisen kehittämisen haku on avattu Itä- Suomessa. Hakuaika 1.3.-5.5.2023. Itä-Suomen alueen maakunnille on omat hankehakuilmoitukset. Hakemukset tehdään EURA2021-järjestelmässä.

Haku kohdistuu toimintalinjan 4. Työllistävä, osaava ja osallistava Suomi erityistavoitteeseen 4.3. Yhdenvertaiseen osallisuuteen. Nyt käynnistyneen haun hakuilmoitukset, hakukriteerit sekä yhteyshenkilöt löydät alla olevista linkeistä. Hakuilmoituksissa on kuvattu myös tämän haun erityistavoitteen sisältöpainotukset:

-Pohjois-Savo hakutunnus ESAELY-038

3. Kansallisen veteraanipäivän juhla 27.4.2023

Tänä vuonna Kansallista veteraanipäivän juhlaa vietetään 27.4.2023 Musiikkikeskuksessa Valohallissa. Kahvitus alkaa yleisölle klo 12 ja juhla klo 13. Juhlan kesto on noin tunti.

Musiikkikeskuksen pysäköintialueelle voi juhlan aikana pysäköidä ilman pysäköintilupaa. Pysäköinninvalvontaa ei juhlan aikana tehdä. Kuopion kaupungin hyvinvoinnin palvelualue järjestää juhlaa yhdessä veteraanijärjestöjen kanssa.

Lisätietoja juhlasta löytyy täältä.

4. Kulttuurikahvila +60 ja muuta toimintaa senioreille

Katso linkin takaa: mm.

– 12.4. klo 13 Yhteinen ilo – julkinen taide, prosenttitaide?

-10.5. klo 13 Kaupunkilaisten paratiisit – Kuopion siirtolapuutarhat

5. Kulttuuriluotsitoimintaa

Katso linkin takaa – kaveriksi kulttuurikohteisiin, vierailijaksi ryhmiin

6. Hyvinvoinnin päiväkahvit

Kuopion kaupunki yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa haluaa kutsua sinut Hyvinvoinnin päiväkahville! Päiväkahveilla keskustellaan ja kuullaan erilaisista hyvinvoinnin edistämiseen liittyvistä teemoista, jaetaan osaamista, löydetään kumppanuuksia, syvennetään yhteistyötä ja löydetään yhdessä ratkaisuja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Torstaina 30.3.2023 Hyvinvoinnin päiväkahveille kuultiin luonnosvaiheessa olevista Liikkuva Kuopio ja KulttuuriKuopio -ohjelmista. Ohjelmat suuntaavat liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämisen toimenpiteitä Kuopiossa vuoteen 2030. Ohjelmien punaisena lankana on yhdessä tekeminen ja asukkaiden tarpeet. Hyvinvoinnin päiväkahveilla ohjelmaluonnoksia esitteli Kati Vähäsarja, Kuopion kansalaistoiminnan palvelujen päällikkö.

Tarkempi ohjelma ja linkki liittymiseen löytyy https://www.kuopio.fi/hyvinvoinnin- paivakahvit.

7. Kuopion IX Hyvinvointiseminaari

Monikulttuurisuus yhteisössä – kohti vahvistuvaa yhteistä identiteettiä

15.6.2023, klo 9–15 Kuopion musiikkikeskus

klo 9–13 Kamarimusiikkisali ja klo 13–15 Valohalli

Kuopion yhdeksäs hyvinvointiseminaari pureutuu yhteisöllisyyden, osallisuuden ja hyvien väestösuhteiden edistämiseen. Painopiste on erityisesti maahanmuuttajien integroitumisesta kuntaan ja työelämään sekä monikulttuurisuuden tuoma rikkaus.

Moninaistuva yhteiskunta haastaa tämänhetkiset toimintamallit

Seminaarin aamupäivän osuudessa kuullaan alansa huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja. Futuristi Ilkka Halava nostaa puheenvuorossaan esiin, miten moninaistuva yhteiskunta haastaa tämänhetkiset toimintamallit. Helsingin yliopiston talous- ja sosiaalihistorian dosentti Mikko Salasuo tarkastelee puheenvuorossaan harrastamista nuorten kasvun, kehityksen ja hyvinvoinnin areenana ja Helsingin yliopiston kaupunkisosiologian dosentti Pasi Mäenpää kansalaistoiminnan muuttumista. Esimerkin kansalaisaktivismista osana kunnan toimintaa kertoo Kuopion kaupungin kulttuurisuunnittelija Nina Venäläinen. Aamupäivän osuudessa paneudumme myös monikulttuurisiin työyhteisöihin THL:n tutkimuspäällikkö Natalia Skogbergin ja Finvectorin henkilöstöjohtajan puheenvuorojen myötä.

Highlights Stage yhteiskunnallisen keskustelun areenana

Osana hyvinvointiseminaaria musiikkikeskuksen Valohallissa toteutuu Kuopion kaupungin uusi yhteiskunnallisen keskustelun konsepti: Highlights Stage. Stagella Nicole Natalie V. Furnes ja Gro-Marie Thomassen, kertovat Kuopion Norjan ystävyyskaupungin BodØn toiminnasta integraation ja osallisuuden edistämisessä. Stagella pääsemme myös seuraamaan dialogeja yhteiskunnan eheyden ja osallisuuden vahvistamisesta sekä monikulttuurisuudesta voimavarana oppimiselle ja kehittymiselle.

Hyvinvointiseminaarin järjestää Kuopion kaupunki yhteistyössä Kuopio Tanssii ja Soi Festivaalin kanssa. Seminaari on maksuton.

Lisätiedot: www.kuopio.fi/hyvinvointiseminaari.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

8. Meidän Kuopio -festivaali/ Joukkorahoitus -info

Syksyn Meidän Kuopio -festivaalin tapahtumien suunnittelu on vauhdissa!

Meidän Kuopio -festivaalin ajankohta on tänä vuonna 12.-27.8.2023.

Joukkorahoitus -info Teamsissa torstaina 13.4.2023 klo 17-18.30. Pääset osallistumaan tästä linkistä.

Meidän Kuopio -joukkorahoitus on erinomainen tapa saada lisärahoitusta tapahtumalle! Infossa käydään läpi joukkorahoituksen periaatteet ja tutustutaan Mesenaatti.me palvelussa toteutettavaan joukkorahoitus kampanjan tekemiseen. Wanhan Haapaniemen asukasyhdistys on mukana kertomassa omista kampanjoistaan ja kokemuksistaan. Mikäli joukkorahoitus kiinnostaa, niin tule mukaan Teams-webinaariin. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

9. Ohjelmahaku ammattilaisille/ Meidän Kuopio -festivaali

Meidän Kuopio -festivaalin rahoitusmuodot täydentyvät uudella Ohjelmahaulla!

Ohjelmahaku on suunnattu kulttuurialan ammattilaisille, työryhmille, yrittäjille ja yhdistystoimijoille, jotka toteuttavat ammattimaista tapahtumasisältöä. Kyseessä on käänteinen tuotantotuki, jossa toimija esittää itse millaista sisältöä on halukas toteuttamaan haettavilla summilla. Kaupunki ostaa tapahtuman/esityksen ostopalveluna eli hakijalla tulee olla mahdollisuus laskuttaa.

Ohjelmahaussa on erillinen hakuprosessi. Hakemuksessa tulee kuvata selkeä suunnitelma toiminnan sisällöstä ja sen toteutuksesta sekä toimijan referenssit. Toiminnan tulee olla maksutonta ja kaikille avointa. Etsimme uudenlaisia avauksia, esityksiä/ toimintaa odottamattomissa paikoissa sekä erityisiä merkityksellisiä kohtaamisia kaupunkiympäristössä sekä maaseutualueilla. Ohjelma voi olla jokin valmis aiemmin esitetty kokonaisuus, jota ei vielä ole esitetty Meidän Kuopio -festivaaleilla. Hakuaika on 1.-30.4.2023. Hakemukset käsitellään toukokuun aikana. Työryhmä valitsee kriteeristön mukaisesti kolme (3) toimijaa toteuttamaan tapahtumia/ esityksiä Meidän Kuopio -festivaaleille. Haettavat summat ovat 2x 2000€ ja 1000€.

Mitä sinä toteuttaisit Meidän Kuopio -festivaaleille 2000€ tai 1000€:lla?

Ohjelmahaun lomake löytyy tästä.

Lisätietoja Ohjelmahausta: Nina Venäläinen, p. 044 718 5142 tai nina.venalainen@kuopio.fi

10. Terve Kunta -verkoston seminaari

Kunnan ja hyvinvointialueen yhteinen monialainen hyvinvoinnin edistämistehtävä

– Terve Kunta -verkoston seminaari Kuopiossa 19.4.2023

Mietitkö:

 • Mitä yhteisöllinen opiskeluhuolto tarkoittaa?
 • Miten monialainen yhteistyö rakentuu?
 • Mitä yhdyspintatyö on?

Tervetuloa mukaan kevään ajankohtaispäivään. Terve Kunta -verkoston avoin seminaari järjestetään 19.4.2023 Kuopiossa. Teemana kunnan ja hyvinvointialueen yhteinen monialainen hyvinvoinnin edistämistehtävä. Aiheina mm. yhdyspintatyö, yhteisöllinen opiskeluhuolto ja monialainen yhteistyö. Seminaari on kohdennettu kuntien ja hyvinvointialueiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yhteistyöstä kiinnostuneille, koulujen ja oppilaitosten toimijoille, järjestöille, luottamushenkilöille ja päättäjille.

Tervetuloa mukaan paikanpäälle pääkirjastolle tai etäyhteyksin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://thl.fi/…/kansal…/terve-kunta-verkosto/verkostopaivat.

11. Kutsu Kuopion Seurafoorumiin

– katso linkistä

12. Miljoona roskapussia -kampanja

Kuopio on mukana YLEn järjestämässä valtakunnallisessa Miljoona roskapussia – kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia sekä vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan. Kampanja starttaa torstaina 13.4.2023 ja kestää kesäkuun puoliväliin saakka. Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti Ylen sivuilla olevaan päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri aukeaa maanantaina 10.4. osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta.

Osallistu talkoisiin ja lainaa roskapihdit

Talkoisiin voi osallistua kuka tahansa itsenäisesti tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Kuopion kaupunki tarjoaa kampanjan aikana mahdollisuuden lainata roskapihtejä kirjastoilta ja valtuustotalolta kampanjan alkaessa 13.4.

Roskapihtien lainauspaikkoja tulevat olemaan pääkirjasto, lähikirjastot sekä valtuustotalon asiakaspalvelu. Tarkemmista lainaukseen liittyvistä ohjeista sekä muista kampanjaan liittyvistä toimista tiedotetaan tarkemmin kampanjan alkaessa.

Hae avustusta roskatalkoisiin

Kaupungilta voi hakea avustusta roskatalkoiden järjestämistä varten, avustusta voi hakea yleisten alueiden siistimiseen. Avustus sisältää:

 • roskalavan
 • roskien poisviennin
 • roska- ja jätesäkkejä roskien keruuta varten.

Ketkä voivat hakea avustusta

Avustusta voivat hakea muun muassa asukas- ja kaupunginosayhdistykset, kylätoimikunnat ja muut vastaavat yleishyödylliset järjestöt sekä useampien taloyhtiöiden muodostamat toimikunnat. Myös yksittäiset kuntalaiset voivat perustelluista syistä saada avustusta tapauskohtaisesti.

Huomioithan, että avustusta saadakseen tulee roskatalkoista lähettää tiedot Kuopion kaupungin kunnossapitoon kuukautta ennen aiottua talkooajankohtaa, jotta hakemus ehditään käsitellä ja tilata roskalavat ajoissa ennen talkoita.

Roskatalkoiden tiedot lähetetään osoitteeseen kunnossapito(at)kuopio.fi

Lisätietoja kampanjasta löytyy täältä.

13. Avustushaku nuorten kesätyöllistymiseen

Seurojen kesätoiminta-avustus lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen ja kehittämiseen: Avustushaku nuorten kesätyöllistämiseen on auennut

Hakuaikana 23.3.-16.4.2023

Mikäli avustuksia jää jaettavaksi hakuajan jälkeen, haku jatkuu avustuspäätösten valmistuttua siihen saakka, kunnes kaikki avustukset on jaettu.

Pohjois-Savon Liikunta ry (=ministeriön avustuksen saaja) siirtää haun perusteella opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää kesätoiminta-avustusta nuorten (15-28 v) kesätyöllistämiseen pohjoissavolaisille seuroille. Jaettavasta 119 000 euron kokonaissummasta saadaan avustus yhteensä 170 nuoren työllistämiseen. Avustuksilla lisätään ja kehitetään seurojen harrastus- ja kesätoimintaa, lisätään nuorten kesätyöntekijöiden osaamista ja kartutetaan työkokemusta. Avustus auttaa edelleen seuratoiminnan palautumista pandemian jäljiltä.

Seuroille jaettava avustus on 700 euroa/palkattava nuori. Seuran tulee työllistää nuori ajanjaksolla 1.4.-30.9.2023 yhteensä 50-60 tunniksi. Työllistämisjakso voi olla esim. yhtäjaksoinen 2 viikon ajanjakso (5-6 h/pvä; yht. 10 arkipvää) tai työllistämisen voi jaksottaa pidemmälle ajanjaksolle. Avustusta saa käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei saa käyttää jo palvelussuhteessa olevan työntekijän palkkaukseen tai palkkioihin.

Sama seura voi työllistää useammankin nuoren ja seura voi hakea tässä haussa avustusta haluamalleen työllistettävien nuorten määrälle (max. 10). Ensisijaisesti tuetaan yhden nuoren palkkausta mahdollisimman moneen avustusta hakeneeseen seuraan ja tuon jälkeen tuetaan toisia palkkauksia. Jos tukea riittää, voidaan tukea kolmansia, neljänsiä, viidensiä, jne. palkkauksia.

Pohjois-Savon Liikunnan avustushaku on auennut. Hae avustusta täyttämällä ja lähettämällä hakulomake viimeistään sunnuntaina 16.4.2023. Lomakkeeseen pääset tästä.

Päätökset avustuksen saajista ja ohjeet avustusta saaneille seuroille ilmoitetaan ja lähetetään heti päätösten valmistuttua viikolla 16. Seuralle tieto lähetetään hakulomakkeessa ilmoitettuun haun yhteystietoon. Samassa yhteydessä ilmoitetaan kesätoiminta-avustuksen tiimoilta järjestettävistä, osallistujille maksuttomista kevätkauden koulutuksista. Koulutuksista ja niiden ajankohdista on jo tietoa hakulomakkeen alla ja osaan koulutuksista voi jo ilmoittautua (mm. ma 24.4. Urheiluseura työnantajana -koulutus, Kuopio Puijonsarvi ja to 11.5. Urheiluseura työnantajana -etäkoulutus). Kustakin avustusta saaneesta seurasta ainakin yhden toimijan tulee osallistua johonkin kevätkauden Urheiluseura työnantajana – koulutuksista (näiden koulutusten yhteydessä pidetään avustusta saaneille info avustuksen käytöstä ja käytön raportoinnista). Koulutusten kohderyhmänä ovat myös seuroihin kesätyöllistettävät nuoret erityisesti Lasten Liike – ja Visuaalisuus viestinnässä -koulutuksissa. Kaikki järjestettävät koulutukset ovat avoimia ja maksuttomia myös muille kuin avustusta saaneille seuroille.

Ministeriön päätöksellä avustuksen saaja (Pohjois-Savon Liikunta ry) siirtää avustusta seuroille tekemällä niiden kanssa valtionavustuslain sekä ministeriön avustusehtojen mukaisen sopimuksen. Lisäksi avustusta saaneet seurat toimittavat Pohjois-Savon Liikunnalle kopion nuoren kanssa tehdystä työsopimuksesta ja myöhemmin tositteen palkanmaksusta sekä lyhyen selvityksen tuen käytöstä (mitä tehtiin, mitä vaikutuksia avustuksella oli nuoren ja seuran katsantokannalta, kuvaus saadusta palautteesta, muut havainnot ja huomiot). Dokumenttien avulla Pohjois-Savon Liikunta hoitaa raportoinnin ministeriön suuntaan. Ohjeistus edellä mainittuihin lähetetään seuroille avustuspäätöksen yhteydessä.

Lisätietoja avustushausta ja koulutuksista:

Niina Markkanen, Seurakehittäjä ja hankkeet, niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi, p. 050 322 3971

Tiina Kiiskinen, Toimistosihteeri, tiina.kiiskinen@pohjois-savonliikunta.fi, p. 044 702 1915

14. Yhdistystoiminnan peruskurssille

Aika: la 6.5. kello 9-16 (osa 2 ke 10.5. kello 17-19)

Paikka: Pohjois-Savon Muisti ry, Lapinlinnankatu 2, 70100 Kuopio (osa 2 etänä Teamsin kautta ja Tukipilarin kokoontumistila)

Kouluttaja: Tuula Hyystinmäki, Kansalaisfoorumi (osa 2 Pekka Kinnunen, Kansalaisfoorumi)

Hinta: 20 € /hlö sisältää koulutuksen molemmat osat, kahvit ja lounaan lauantaina (avustajien ruokailu + kahvit 20€/hlö)

Sitovat ilmoittautumiset: 20.4. mennessä sähköisen lomakkeen kautta https:// forms.office.com/e/ScJMgGCkC4

Huom! Peruutukset voi tehdä maksutta ilmoittautumisajan sisällä. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan koulutuksen osallistumismaksu 20€. Paikan voi myydä eteenpäin.

Tervetuloa yhdistystoiminnan peruskurssille oppimaan uutta ja vahvistamaan jo olemassa olevaa

osaamistasi. Koulutus on suunnattu yhdistysten hallitusten jäsenille ja se sopii niin uusille toimijoille kuin konkareille. Koulutukseen mahtuu 35 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus sisältää kaksi osaa.

 • osa 1 la 6.5. Hallitustoiminnan perusteet
 • osa 2 ke 10.5. EtäkokouksetOhjelma la 6.5.

8.30-9.00 Aamukahvit

9.00-12.00 Teemat:

 • Näin toimii yhdistyksen hallitus
 • hallituksen tehtävät, työnjako, valta ja vastuu

12.00-13.00 Lounastauko

13.00-16.00 Teemat:

 • Kokoustekniikkaa
 • kokouskutsut, kokouksen työjärjestys, puheenjohtajana toimiminen, asioiden käsittelyn kaava, päätöksentekotavat ja äänestykset, pöytäkirja ja pöytäkirjanote

Ohjelma ke 10.5

17.00-19.00 Teemat:

 • Etäkokous
 • ilmaisohjelmien esittely: esim. Jitsi-ohjelma kokouksen pitoon, Opavote äänestyksiin ja asiakirjojen jakaminen Google Drivessa

15. Kuopion kaupunginorkesterin kävijäkysely

Kerro mielipiteesi konserttikäynnistä Kuopion kaupunginorkesterin kävijätutkimuksessa

Vastaamalla voi vaikuttaa sekä osallistua samalla mm. lippupalkintojen arvontaan

Kuopion kaupunginorkesteri toteuttaa Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n organisoiman valtakunnallisen kävijätutkimuksen 1.3.-30.4.2023. Kyselyllä kartoitetaan mm. yleisön tyytyväisyyttä ja näkemyksiä konserttikäynnistä sekä toiveita orkesterin toimintaan liittyen. Kyselyyn voi vastata sähköisesti tai vaihtoehtoisesti paperilomakkeella. Osallistujien ja yhteystietonsa antaneiden kesken arvotaan Kuopion kaupunginorkesterin lippupalkintoja sekä kaupunginorkesterin pienyhtyeen kotikonsertti.

Kuopion kaupunginorkesterin kävijätutkimus on käynnistynyt, ja siihen voi osallistua vastaamalla sähköiseen kyselyyn osoitteessa: vastaa.innolink.fi/kuopio/

Kyselyyn voi myös vastata paperilomakkeella, joita on jaossa Kuopion Musiikkikeskuksessa. Kävijäkysely on avoinna 30.4.2023 saakka. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi lippu- ja väliaikatarjoilupakettia Kuopion kaupunginorkesterin syksyn 2023 konsertteihin sekä kaupunginorkesterin pienyhtyeen kotikonsertti Kuopion alueella. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Kysely on osa Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n organisoimaa kävijätutkimusta jäsenorkestereilleen. Kevään 2023 aikana järjestetään myös ei-kävijä -tutkimus paneelina henkilöille, jotka eivät käy konserteissa. Tutkimusten toteutuksesta vastaa Innolink Research Oy. Edellisen kerran sinfoniaorkestereiden yhteiset kävijä- ja ei- kävijä -tutkimukset toteutettiin vuonna 2018.

16. Asukastoiminta tiedottaa

Tässä poimintoja tulevista tapahtumista asukastiloissa sekä muusta asukastoiminnasta. Tervetuloa osallistumaan ja iloitsemaan arjesta yhdessä!

Tervetuloa viettämään aikaa asukastiloihin ja osallistumaan tapahtumiin. Tapahtumien lisäksi tiloissa on paljon viikoittaista ohjelmaa, kuten kerhoja ja piirejä. Asukastoimintamme ulottaa koko kaupungin alueelle verkostotyöskentelyn avulla.

Tutustu asukastoimintaan ja asukastiloihin: www.kuopio.fi/asukastoiminta Löydät tapahtumia myös Seinältä sekä Facebook-sivulta!

Huom. asukastilat- ja toiminta ovat pääsiäisen vietossa pe-ma 7.-10.4.2023.

1. Toiveiden torstai -tapahtuma Karttulassa to 20.4.

Päivän ajan Martta-kahvila: kahvia ja kahvileipää klo 10-15, illalla mehutarjoilu. Esittelypiste:

Kansalaisopisto, asukastoiminta, kulttuuriluotsitoiminta. Tapahtuma järjestetään entisellä kunnantalolla, Karttulan asukastilassa 2.krs.

 • Klo 10 tuolijumppaa torstaiaamuun
 • Klo 12 reippaillaan sauvakävelyllä
 • Klo 13 Muistan kuumaa nuoruuttain -laulunäytelmä, Kansalaisopiston Iskelmien Ystävät
 • Klo 14.30 ohjattu valokuvakävely
 • Klo 15-18 Nuokkari avoinna / 7. luokkalaiset ja sitä vanhemmat kävijät
 • Klo 17.30 lapsille askartelua ja lautapeli-ilta
 • Klo 18 tanssi-ilta, aluksi tanssiopastus 30 min. Tanssia tahdittaa Duo Sami Soininen ja Jari Partanen.

Klo 19.30 päivän ohjelma päättyy

2. Laululahja -kiertue

Laululahjoja tarjoilee jyväskyläläisen Teatterikoneen näyttelijä Aaro Voutila. Voutila esittää omia laulujaan ja tekee yleisön antamista aiheista ja muistoista uusia lauluja siinä hetkessä. Esityksen kesto 60 min.

 • Ke 19.4. klo 10 Männistön asukastila
 • To 20.4. klo 9.30 Neulamäen kirjasto
 • To 27.4. klo 10 Vehmersalmen asukastila

3. Poimintoja asukastoiminnan tapahtumista ja toiminnoista

Länsi-Puijon asukastila avoinna ma-pe klo 9-13 (Rypysuontie 68)

 • Ke 5.4 klo 10-12 Ikäneuvola, Savonia-AMK Wellness Center
 • SPR-terveyspiste maanantaisin klo 9-11, parillisilla viikoilla
 • Yhteinen sauvakävely parittomilla viikoilla maanantaisin klo 9.30
 • Bingo perjantaisin klo 10

Männistön asukastila avoinna ma-to klo 9-14 (Kalevalankatu 23 A)

 • To 6.4 klo 10.30 Mielimaasta ry:n toiminnan esittelyä sekä avoin ja rento keskustelutuokio. Tule keskustelemaan, kuuntelemaan ja esittämään omia ajatuksia masennuksesta.
 • Ke 19.4 klo 10 Laululahja -kiertue
 • Ti 9.5. Wanhat laulut -kiertue, Jone Peckarin. Lisätietoa Seinältä.
 • Virikekerho keskiviikkoisin klo 12

Nilsiän asukastila avoinna ti ja ke klo 10-15 (Nilsiäntie 78)

 • Ke 5.4. klo 13 alkaen pääsiäisaskartelua
 • To 13.4. klo 18-19 Yhteislaulutilaisuus Antti Raekallion One-Man-Band tahdittamana.
 • To 20.4. klo 18 Sulasta rakkaudesta -musiikillinen teatteriesitys Maria Jotunin teksteistä. Lisätietoa Seinältä.
 • Muistikahvila: ti 11.4. klo 13 – 14:30 ja ti 9.5. klo 13 – 14:30

Särkiniemen asukastila avoinna ti ja ke klo 9-14 (Särkiniementie 4)

 • Ti 4.4 klo 9-11 Ikäneuvola, Savonia-AMK Wellness Centerin ensihoitajat

Vehmersalmen asukastila avoinna ma ja to klo 9-13 (Satamarannantie 1)

 • To 13.4. klo 10-11 Muistiluotsin etämuistitreenit. Aiheena tuetut lomat, kuka voi hakea ja miten?
 • Ma 17.4. klo 11-12 Yhteislauluhetki, Pasi Pohtinen säestää sekä mukana Keijo Savolainen ja kuorolaiset.
 • Ma 17.4. klo 17-19 MLL:n perhekahvila
 • To 20.4. klo 11.30 Novellikoukku
 • To 27.4. klo 10-11 Laululahja -kiertue

Asukastoimintaa Neulamäen lähikirjastolla to ja pe klo 9-13 (Juontotie 6)

 • To 13.4 klo 11-15 Neulamäen yhteisöpäivä torilla ja kirjastolla. Ohjelmassa mm. pihapelit, toimintarata, kepparirata, pehmonallekisa, torin alueen suunnitelmat, live- musiikkia esittämässä Jone Peckarin. Pohjois-Savon pisin ketjusilmukka -haaste klo 12.30–13.30. Lisäksi Rytöllä klo 18-21 Pelikahvila K16.
 • Pe 14.4 klo 10-11 Sulasta rakkaudesta -musiikillinen teatteriesitys Maria Jotunin teksteistä. Lisätietoa Seinältä.
 • To 20.4 klo 9.30 Laululahja-kiertue

Asukastoimintaa Puijonlaakson lähikirjastolla pe klo 10-15 (Puijonlaakson kauppakeskus)

 • Ke 12.4 klo 13-15 ja pe 14.4. paikalla Savonia-AMK:n sairaanhoitaja-opiskelijat, harjoitellaan ja keskustellaan yhdessä ensiaputaidoista.
 • Pe 14.4. 10.30 tuolijumppa
 • Pe 14.4 klo 11-13 Yksinäinen mieli – mistä yksinäisyys johtuu? Pystyykö yksinäisyyteen vaikuttamaan? Tule kuuntelemaan luentoa yksinäisyydestä ja tutustumaan ykinäisyystyöhön. Yhteistyössä Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa -hanke.
 • Pe 28.4 klo 12 Wanhat laulut -kiertue, Jone Peckarin. Lisätietoa Seinältä.

17. Liikunnanohjaajat tiedottavat

Valtti –ohjelma

Kuopion kaupunki on mukana Paralympia komitean Valtti-ohjelmassa myös vuonna 2023.

Valtti-ohjelmassa henkilökohtainen ohjaaja eli Valtti toimii harrastuksen pariin saattajana erityistä tukea tarvitsevalle 6–23-vuotiaalle. Kuopiossa Valtteina toimivat Savonia ammattikorkeakoulun opiskelijat. Ohjelma alkaa tutustumisella, jonka jälkeen Valtti etsii ohjattavalleen 4 harrastuskokeilua. Valtti on kokeiluissa mukana tukena ja kaverina.

Perheet vastaavat itse nuoren liikuntakokeilujen kuluista. Muuten ohjelma on maksuton.

HAKU VALTTI-OHJELMAAN ON AUKI 1.3.–30.4.2023: PARALYMPIA.FI

18. Kansalaisopisto tiedottaa

Varaa jo nyt päivä kalenteristasi – ilmoittautuminen ensi vuodelle alkaa 23.5.2023

”Aikainen lintu madon nappaa 😊”, pitää paikkansa myös kansalaisopiston kurssi- ilmoittautumisessa. Merkitse jo nyt tämä tärkeä päivä kalenteriisi. Ilmoittautuminen ensi lukuvuoden 2023–2024 kursseille alkaa tiistaina 23.5.2023 klo 10. Kurssitarjonta avautuu verkkokauppaamme uusi.opistopalvelu.fi/kuopio toukokuussa ennen ilmoittautumispäivää. Voit ilmoittautua kursseille verkkokaupassa, Puistokartanon asiakaspalvelussa tai puhelimitse 017 184 711. Ilmoittautuminen Lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen alkaa ke 17.5.2023 klo 12. Lue lisää ilmoittautumisesta, verkkomaksamisesta ja alennuksista kotisivuiltamme kansalaisopisto.kuopio.fi

Kurssilaskutuksen puhelin suljettuna Kurssilaskutuksemme puhelin 044 718 4712 on poikkeuksellisesti suljettuna maanantaina 3.4.2023.

Huhtikuun ilmaisluennot

Kaikkiin luentoihimme voit tutustua aina verkkokaupassamme. Kaikille avoimet luennot ovat maksuttomia ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita, ellei toisin mainita.

To 6.4.2023 klo 10–11.30 Senioriaamupäivä: Älä joudu rikoksen kohteeksi

Puistokartano, B059 Kallavesi-sali, Puistokatu 20, Kuopio

Eino Launonen kouluttaja Kuopion Vartiointipalvelu

Samanaikainen etäluento https://bit.ly/kuopionkansalaisopistoluennot ja videotallenne

Ajankohtaista tietoa erityisesti ikääntyviin kohdistuvista rikoksista, sekä ennalta estävistä toimenpiteistä ja keinoista miten vältetään joutumasta rikoksen uhriksi.

Ti 11.4.2023 klo 18.30–20

Terveet aivot – huolla, helli ja huolehdi

Puistokartano, B059 Kallavesi-sali, Puistokatu 20, Kuopio

Anita Pohjanvuori, asiantuntija Muistiliitto

Samanaikainen etäluento https://bit.ly/kuopionkansalaisopistoluennot ja videotallenne

Työikäisistä moni kokee muistipulmia! Opi tunnistamaan, mitkä kannattaa selvittää ja mikä on parasta aivojen terveydelle. Aivojemme terveyllä on suuri merkitys eri sairauksien riskien pienentämiseksi. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa oman aivoterveyden ylläpitämiseksi. Yhteistyössä Pohjois-Savon Muisti ry.

T 18.4.2023 klo 18.30–20

Moderni sydänleikkaus

Puistokartano, B059 Kallavesi-sali, Puistokatu 20, Kuopio

Annastiina Husso, LT, sydän- ja rintaelinkirurgian erikoislääkäri

Samanaikainen etäluento https://bit.ly/kuopionkansalaisopistoluennot ja videotallenne

Luennossa perehdytään sydänsairauksien leikkaushoidon kehitykseen ja siihen mitä on nykyaikainen sydänkirurgia. Kenelle sydänleikkaus tehdään ja mikä vaikuttaa hoitomuodon valintaan? Käydään myös läpi miten kehittyneet tekniikat vaikuttavat sydänpotilaiden hoitoon ja minkälaisia tulevaisuuden näkymiä sydänsairauksien kajoavilla hoidoilla on. Yhteistyössä Savon Sydänpiiri.

Kevään ilmaistapahtumat

Nyt se on alkanut, tapahtumarikas keväämme 2023. Tulossa ilmaiskonsertteja, näyttelyitä ja myös muitakin todella upeita tapahtumia. Klikkaamalla tästä voit tutustua koko kevään tapahtumiimme koko laajalla toimialueellamme. Tapahtumiemme ajantasaiset tiedot ovat löytyvät aina verkkokauppastamme. Muutokset mahdollisia.

Kuopion kansalaisopiston päänäyttely

Kevätnäyttely 2023 Rohkaise hurja luontosi

14.–16.4.2023 pe klo 14–18, la ja su klo 11–16

Puistokartano, vapaa pääsy. Kuopion kansalaisopiston monipuolinen kevätnäyttely esittelee satojen harrastajien oppimisen tuloksia, taitoja sekä tekemisen iloa. Esillä on runsas kattaus kuvataidetta ja käsitöitä, lapsilta ja aikuisilta. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös myyntitapahtuma, jossa opiston opettajat myyvät omia tuotteitaan.

Huhtikuun tapahtumakimara

Kansalaisopiston oppilastöiden näyttely (Vehmersalmi)

4.–14.4.2023, ma ja to klo 13–19, ti ja pe klo 9–15, ke klo 12–16 Vehmersalmen lähikirjasto, vapaa pääsy. Kuopion kansalaisopiston oppilastöiden näyttely. Avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Kansalaisopiston oppilastöiden näyttely (Kaavi)

5.–14.4.2023, ma ja to klo 13–19, ti-ke ja pe klo 10–16, la-su suljettu Kaavin kirjasto, vapaa pääsy. Kuopion kansalaisopiston oppilastöiden näyttely.

Keväinen konsertti (Riistavesi)

13.4.2023, to klo 16.30–17.30 Riistaveden koulun voimistelusalissa, vapaa pääsy. Kevät on tullut, kun Kuopion kansalaisopiston keväinen konsertti saapuu Riistavedelle! Hyvän mielen konsertissa kuullaan kansalaisopiston opiskelijoiden monipuolisia musiikkiesityksiä ja yleisökin saa laulaa mukana. Mukana myös Riistaveden oma Laulupoppoo. Olet lämpimästi tervetullut!

Pienimuotoinen teatteriproduktio esittää: Jatkuvaa kasvua

13.-20.4.2023, to klo 18, la ja su klo 14, Puistokartanon ilmaisutaidon luokka, Liput 10 €. Kansalaisopiston teatteriryhmä esittää Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen kirjoittaman ja Johanna Lintukodon ohjaaman näytelmän Jatkuvaa kasvua. Näytelmä on hämmästyttävä ja vaiherikas tarina, kuinka Antero Alapylpyrä, tuiki tavallinen perheenisä ja pesunkestävä perusinsinööri, menettää työpaikkansa, ryhtyy yrittäjäksi ja saattaa maailmantalouden ennennäkemättömän sekaannuksen valtaan. Esitys tutkii komedian keinoin käsitystä jatkuvan talouskasvun välttämättömyydestä sekä tavallisen ihmisen tarvetta löytää yhä kaoottisemmaksi käyvästä maailmastaan edes jonkinlainen tarkoitus. Lippuvaraukset: 044 980 0533, huom. paikkoja rajoitetusti, pieni näyttämö.

Suuri kevätkonsertti (Kuopio)

4.4.2023, pe klo 18–19, Kuopion kaupungintalon juhlasali, vapaa pääsy. Kevät alkaa Kuopion kansalaisopiston konsertista! Tule mukaamme juhlistamaan luonnon heräämistä ja upean lukuvuoden uurastusta. Mukana musisoimassa Naiskuoro Äidin Ääni johtajanaan Riikka Leinonen, Lauluyhtye Pikantti johtajanaan Aino Nissinen sekä Puhallinorkesteri Puhallinhäiriö johtajanaan Krzysztof Dobosiewicz.

Kansalaisopiston oppilastöiden näyttely (Nilsiä)

14.–16.4.2023, pe klo 14–18, la klo 10–16 ja su klo 11–15 Nilsiän virastotalo, vapaa pääsy. Kuopion kansalaisopiston oppilastöiden näyttely virastotalon yläkerran aulassa ja kansalaisopiston luokassa. Sunnuntaina Pieksän Marttojen kahvio ja Käsitöitä kaikille kurssilaisten työnäytöksiä. Esillä myös Anu Kainulaisen kierrätystaidetta.

Vuosisadan rakkaustarina – musiikkinäytelmä (Maaninka)

15.4.2023, la klo 15 Maaninkajärven koulun auditorio, liput 10 €. Astu mukanamme aikakoneeseen ja hyppää takaisin 1980-luvulle! Maaningalla toimiva Kuopion kansalaisopiston Sokka irti -kuoro irrottelee uudessa 1980-luvulle sijoittuvassa musiikkinäytelmässä kasariluukissa ja, ennen kaikkea, kasarimusiikissa. Dingo, Eput, Kirka ja Pave raikuvat kuoron tahtiin, eikä yleisönkään tarvitse istua yleisössä paikoillaan ja tuppisuina. Pukeudu kasariin. Nyt bailataan! Kuoronjohtajana, ohjaajana ja tarinan kirjoittajana Petra Lisitsin-Mantere.

Kansalaisopiston oppilastöiden näyttely (Maaninka)

15.4.2023, la klo 12–18 Maaninkajärven koulu, vapaa pääsy. Kuopion kansalaisopiston oppilastöiden näyttely.

Kevätnäyttely (Tuusniemi)

15.-16.4.2023, la ja su klo 10–14, Turulan koulukeskus, monitoimisali, vapaa pääsy. Kuopion kansalaisopiston taide- ja kädentaitokurssien oppilastöiden näyttely. Tervetuloa katsomaan ja kuuntelemaan kansalaisopiston kuvataide- ja kädentaitoryhmissä talven mittaan tehtyä ja opittua. Tarjolla on myös työpajoja, jossa pääset itse tekemään ja kokeilemaan. Voit myös osallistua Koko Tuusniemi neuloo – haasteeseen – tavoiteena on neuloa yhdessä kaksi tuubihuivia spiraalitekniikalla. Valmiit huivit lahjoitetaan neulojien ehdottamille henkilöille. Kahvio auki molempina päivinä klo 10.30–14. Tapahtuma on osa Kuopion kansalaisopiston Taidesatelliitti- hanketta.

Kansalaisopiston oppilastöiden näyttely (Juankoski)

15.-16.4.2023, la ja su klo 10–16, Museo Brunou Juankosken tehtaan ja työväen museo, vapaa pääsy. Sunnuntaina myös Kirsti Virrantalon kehräyksen työnäytös.

Kevättä ja sadetta – Lauluyhtye Pikantti kirjastolla (Kuopio)

18.4.2023, ti klo 18–18.30, Kuopion pääkirjaston aikuistenosasto, vapaa pääsy. Tule nauttimaan Kuopion kansalaisopiston ilmaiskonsertista. Lavalla nähdään Lauluyhtye Pikantti uuden ohjelmiston sävelissä. Luvassa on lauluja sateesta ja keväästä 4–5- äänisesti. Miltä kuulostaa svengaava sovitus Suvivirrestä? Entä a cappella -sovitus Singing in the Rain:istä? Tule kuuntelemaan ja nauttimaan kevään tulosta! Tämän jälkeen meillä kaikilla on pilkahdus kevättä rinnassa.

Muistan kuumaa nuoruuttain -konserttikiertue (Karttula, Nilsiä)

20.4.2023, to klo 13–14, Karttulan virastotalo, vapaa pääsy.

21.4.2023, pe klo 12–13, Nilsiän Manttu, vapaa pääsy.

Muistellaanko hetki nuoruutta? Kuopion kansalaisopiston musiikkiryhmä Iskelmien ystävät pistää jälleen parastaan. Tällä kertaa kyseessä ei ole kuitenkaan pelkkä konsertti, vaan kulttuurin sekatyömies, Antti Heikkisen ohjaama, operettinen konsertti. Muistan kuumaa nuoruuttain -esitys koostuu 16 eri laulusta, jotka nivoutuvat elämän mittaiseksi tarinaksi. Tunnin kestävä esitys vie kuulijansa iskelmämusiikin avulla aina 1960-luvulta tähän päivään. Kappaleina kuullaan mm. Marilyn, Mä lähden Stadiin, Nuoruustango, Konsta Jylhän häävalssi sekä Tango ruohikolla. Lopuksi muistellaan mennyttä aikaa ja kuumaa nuoruuden huumaa Nuotiotunnelman tahdissa. Luvassa on 30 hengen voimin toteutettava esitys, jossa kuullaan 3-äänistä laulua kitaroiden ja harmonikan säestyksellä. Esiintymisasuina nähdään luonnollisesti 1960-luvun kuteet. Luvassa on rytmikästä menoa ja elämän makuinen tarina, joka on saanut inspiraationsa kansanoopperasta. Esityksen ovat koonneet ryhmän toiveiden pohjalta laulajat, sekä Kuopion kansalaisopiston opiskelijat, Leena Jauhiainen ja Asta Hiltunen. Laulunäytelmän ohjaajana toimii kirjailija Antti Heikkinen. Musiikista sekä ryhmän ja esityksen johtamisesta vastaa Petra Lisitsin-Mantere. Laulunäytelmän ja konserttikiertueen toteuttamiseen Iskelmäseniorit ry on saanut apurahaa Olvi-säätiöltä.

Kulttuuri kylässä Kortteisissa (Kaavi)

22.4.2023, la klo 10–13, Kortteisen ent. koulu, liikuntasali, vapaa pääsy. Taide rantautuu Kortteisiin! Tule viettämään mukavaa tapahtumapäivää. Tänä keväänä ensimmäistä kertaa pidettävä taidepäivä tuo kylälle yhteisötaidetta, musiikkia ja tanssia. Aamupäivän ohjelma klo 10–11.30 on suunnattu erityisesti lapsille ja perheille. Päivä jatkuu sen jälkeen laviksen ja musiikin merkeissä. Tapahtumassa pääset itse taiteilemaan ja osallistumaan mukavaan tekemiseen. Tapahtuma on osa Kuopion kansalaisopiston Taidesatelliitti-hanketta.

Lasten ja nuorten tanssinäytös: Kohti kesää!

23.4.2023, su klo 14.30–15.30 ja klo 16.30–17.30, Kuopion musiikkikeskuksen kamarimusiikkisali, liput aikuiset 10 €, lapset 7–18 v. 3 €, alle 7v. ilmaiseksi. Alle kouluikäisten näytös alkaa klo 14.30 ja koululaisten ja nuorten sekä aikuisten näytös klo 16.30 Lippuja voi ostaa osoitteesta lippu.fi tai musiikkikeskuksen lipunmyynnistä.

Keväisiä lauluja kotimaasta (Karttula)

23.4.2023, su klo 14–15 Karttulan ent. yhteispalvelupiste, vapaa pääsy. Nyt on laulun aika! Keväisessä konsertissa esiintyvät Kuopion kansalaisopiston Iltatuulen laulajat Karttulasta sekä heidän vieraakseen saapuva Rantasalmen kuoro johtajanaan Mari Hiltunen. Iltatuulen laulajien johtajana toimii Anu Liukkonen. Sunnuntai-iltapäivässä kuullaan mm. Saimaan rannan laulu, Maailma on kaunis ja Isänmaan valssi.

Kaikkien perheiden ilta Käärmelahdessa (Maaninka) 26.4.2023, ke klo 17–19, Käärmelahden koulu, vapaa pääsy. Illan aikana paljon erilaista tekemistä lapsille ja perheille. Menossa mukana Pelastakaa Lapset ry, Kuopion kansalaisopisto, Käärmelahden vanhempainyhdistys, Käärmelahden kyläyhdistys ja Kuopion kaupunki.

Esa Pakarista Mahottomasti, solistina Antti Heikkinen (Maaninka)

27.4.2023, to klo 18–19.30, Maaninkajärven koulun auditorio, liput 15 €. Kuka olikaan Suomen historian yksi suurimmista viihdyttäjistä? Rääkkylässä syntynyt Esa Pakarinen tunnetaan näyttelijänä, haitaristina ja laulajana, mutta ennen kaikkea kansantaiteilijana ja viihdyttäjänä. Kansanmusiikkiyhtye Mahottomat tuo Pakarisen tuotantoa esiin yhdessä viihteen sekatyömiehen, kirjailija Antti Heikkisen kanssa. Illan aloittaa maaninkalainen Musiikkiryhmä Rubato, jonka ohjelmistossa kuullaan lauluja tien päältä. Yhteistyössä Kuopion kansalaisopisto ja Kaskikuusen kansalaisopisto.

Kulttuuri kylässä Kaavilla (Kaavi)

28.–29.4.2023, pe ja la klo 10–13 Kaavin tori, vapaa pääsy. Tule viettämään mukavaa tapahtumapäivää Kaavin Kevätmarkkinoille. Tapahtumassa pääset osallistumaan mukavaan tekemiseen ja kuuntelemaan hyvää musiikkia. Tapahtuma on osa Kuopion kansalaisopiston Taidesatelliitti-hanketta.

Juantehtaan soittajien kevätkonsertti (Juankoski)

29.4.2023, la klo 14–15 Ruukinkoulun Agora-sali, Liput 10 €. Kuopion kansalaisopiston Juantehtaan soittajien keväinen konsertti, jossa puhallinmusiikki raikaa!

Tulossa toukokuussa:

Vireyttä mieleen – yhdessä hyvää mieltä, senioripäivä, 11.5.2023 klo 10–14.30 Puistokartano, vapaa pääsy

Nuori Kulttuuri Festival Kuopiossa 2023 to-su 25.-28.5.2023

HyvänOlonPäivä Puistokartanossa 27.5.2023, la klo 10–15, Puistokartano, vapaa pääsy

Tutustu, katso lisää ja tule mukaan!

kansalaisopisto.kuopio.fi, Kurssit ja ilmoittautuminen, Facebook, Instagram, YouTube sekä Blogi

19. Kuopion kaupunginorkesteri tiedottaa

KUOPION KAUPUNGINORKESTERIN AVOIN HARJOITUS

To 20.4. klo 12 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali

Kuopion kaupunginorkesteri, Ari Rasilainen, kapellimestari

Tule nauttimaan musiikillinen makupala illan konsertista ja seuraamaan miten ohjelmistoa viimeistellään kenraaliharjoituspäivänä. Avoimien harjoitusten kesto on noin 30-40 minuuttia. Nauti vierailullasi musiikin lisäksi myös ravintola Oodin maukas buffetlounas. Vapaa pääsy

Klo 11-14 Valohallissa Ravintola Oodin lounas, hinta: 10,50 €

20. OLKA-sairaalavapaaehtoiset

Tervetuloa OLKA-esittely iltapäivään!

Aika: tiistai 18.4. klo 15-16.30

Paikka: Pääsairaalan OLKA-piste (Pääsairaala, rak. 1, pääaula, keskimmäinen lasiakvaariotila)

Ohjelma:

-OLKA-koordinaattoreiden ja vapaaehtoisten tervetulosanat

-Kahvia & keskustelua: OLKA vapaaehtoistoiminta – tietoa ja tukea sairaalassa

Kutsu on avoin kaikille, voit käydä sen aikaa, kun sinulle sopii!

lisätietoja: olka@pshyvinvointialue.fi

Haluaisitko olla ihmisten ILONA ja TOIVONA?

Ilmoittaudu ILONA-vapaaehtoisvalmennukseen., jossa tutustumme OLKA-toimintaan ja saat työkaluja vapaaehtoisena toimimiseen sairaalassa.

Seuraava kevään 2023 ILONA-vapaaehtoisvalmennus järjestetään torstaina 27.4. kello 14.00-17.30!

-Voit tehdä vuoroja silloin kuin sinulle parhaiten sopii: yksin tai yhdessä!

-Voit varata vuoroja omatoimisesti varauskalenterimme kautta

-Voit toimia vaikka aula-oppaana, lukukaverina, juttukaverina tai räätälöidään sinulle sopiva tehtävä jonkun oman taitosi pohjalta!

-Mukavat OLKA-vapaaehtoiset mentoroivat sinua alkuun

Voit käydä valmennuksen ja päättää sen jälkeen, haluatko mukaan OLKA-toimintaan vapaaehtoiseksi!Hae valmennukseen Tukipilarin kotivisuilla. Täytä vapaaehtoistoiminnan hakulomake:

(https://www.tukipilari.fi/olka…/vapaaehtoiseksiolkaaan/)

Jos haluat kysyä lisätietoja, ota yhteys: olka@pshyvinvointialue.fi tai Samja p: 044 729 2176

Tule mukaan OLKA-sairaalavapaaehtoisten mukavaan joukkoon!

21. Avoimet kylät -tapahtuma

AVOIMET KYLÄT -PÄIVÄ ON SUOMEN SUURIN KYLÄTAPAHTUMA

Avoimet kylät -päivä järjestetään 10.6.2023 valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua ja samalla tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille ja uusille mahdollisille asukkaille.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä pihakirppiksiä ja talkoita että paikallisia erikoisuuksia, kuten sauna- ja karaokemaratoneja.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Tapahtuman markkinoinnissa käytetään aihetunnisteita: #avoimetkylät #ylpeydelläkylästä #TeeSeKylillä

https://avoimetkylat.fi/

Ilmoittautuminen

Ilmoita tapahtumanne Avoimet Kylät -päivään 28.5. mennessä lomakkeella: https:// forms.office.com/e/1Ht1HgUU7d

Lisätietoja ilmoittautumisesta: marianne.liitela@suomenkylat.fi

Vinkkejä ja neuvoja tapahtuman järjestämiseen oman maakunnallisen kyläyhdistyksen kyläasiamies Merja Kaijalta merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi, p. 045 179 1070

SEURAAVA HYVIS-VIESTI ILMESTYY 3.5.2023

Kuva: Ilpo Lommi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *