Vieras vastaa

Jenny Kampman, sairaanhoitaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

1) Kuka olet?

Olen 43-vuotias psykiatrinen sairaanhoitaja. Olen muuttanut Kuopioon vuonna 2000 Ylivieskasta, mutta sukujuureni ovat Savossa ja Kainuussa. Perheeseen kuuluvat puoliso, kaksi lasta ja espanjanvesikoira Nikke.

2) Mitä teet työksesi ja/tai harrastukseksesi?

Työskentelen Kuopion yliopistollisen sairaalan yleissairaalapsykiatrian poliklinikalla vanhuspsykiatrian työryhmässä. Työkokemusta on jo 19 vuoden ajalta. Tällä hetkellä opiskelen ylempää ammattikorkeakoulututkintoa mielenterveys- ja päihdetyön kehittäjäksi Savonia ammattikorkeakoulussa.

3) Mitä omasta mielestäsi on hyvinvointi?

Hyvinvointi on laaja ja elämän varrella vaihtuva käsite. Se ei ole pelkästään pahojen asioiden, vastoinkäymisten tai vaikka sairauksien poissaoloa vaan kykyä tulla toimeen erilaisissa elämäntilanteissa ja kokea hallinnan tunnetta omassa elämässä. Hyvinvointia voi tuntea, kun tekee jotakin itselle tärkeää ja mieluisaa. Hyvinvointiin liittyy myös omien rajojen kunnioitus.

4) Oletko mielestäsi saavuttanut hyvinvoinnin elämässäsi – jos niin millä keinoin?

Olen kokenut elämässäni hyvinvointia. Välillä olen haastavissakin elämäntilanteissa kokenut kuitenkin voivani hyvin. Hyvinvointia olen saanut esimerkiksi keskusteluista ystävien kanssa, luonnossa liikkumalla tai tekemällä muita itselle mieluisia asioita. Hyvää mieltä tuo esimerkiksi koiran iloinen tervehdys.

5) Mikä on tärkein sanomasi ja viestisi Hyvisforumin lukijoille hyvinvointiin liittyen?

Ole armollinen itsellesi ja pidä itsestäsi hyvää huolta. Jos tarvitset apua, pyydä sitä rohkeasti.

+ jokeri: Mitä uutta toivot ja/tai aiot toteuttaa tänä vuonna 2023?

Ikääntyvien hyvinvointi ja auttaminen on omaa sydäntä lähellä. Suunnitelmissani on lähteä mukaan Mielenpajan Minun tarina -pajaan ja tehdä opinnäytetyö tuon ryhmän vaikuttavuudesta ikääntyvien yksinäisyyden kokemuksen helpottamiseksi.

Jenny Kampman

Kuvat: Jennyn tiedostoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *