Huomio

KYSin päivystys pahasti ruuhkautunut

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) yhteispäivystysyksikkö on pahasti ruuhkautunut, koska potilaiden osasto- ja jatkohoitopaikoista on hankala puute. Ratkaisuja tilanteen helpottamiseksi selvitetään parhaillaan erityis- ja peruspalveluiden yhteistyönä.

Potilaiden tulee varautua päivystyksessä pitkiin jonotusaikoihin. Päivystyksessä potilaita hoidetaan lääketieteellisten periaatteiden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä, millä turvataan ensisijaisesti vakavasti sairaiden potilaiden hoito.

Ennen päivystykseen tuloa on hyvä soittaa ympärivuorokautiseen Päivystysapu-numeroon 116117. Palvelusta saa hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaanhoitajilta.

Lisätietoja:
Jouni Kurola, palvelualuejohtaja, p. 044 717 4085, jouni.kurola@pshyvinvointialue.fi

Pohjois-Savon Hyvinvointialue

Pohjois-Savon hyvinvointialue järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Savossa. Toimimme 19 kunnan tai kaupungin alueella. Hyvinvointialueella on töissä noin 12 500 ammattilaista. Palvelujemme piirissä on yli 248 000 asukasta.

Hyvinvointialueeseen kuuluva Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa.

Kuva: Ilpo Lommi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *