Terveys Uutiset

Aivoviikko tulossa: Ajattele aivojasi, mieti muistiasi

Tutkimusten mukaan jopa 40 prosenttia muistisairauksista olisi ehkäistävissä tai sairauden puhkeamista voitaisiin viivyttää. Aivoterveellisillä elintavoilla on tässä suuri merkitys. Näistä kerrotaan lisää ensi viikolla 13.-19.3.2023 kun Muistiliitto ja paikalliset muistiyhdistykset viettävät valtakunnallista Aivoviikkoa.

– Muistisairauksiin ei ole vielä parantavia hoitoja, ja siksi niiden ennaltaehkäisy on tärkeää, sanoo Muistiliiton toiminnanjohtaja Katariina Suomu.

Myös muistisairauksiin sairastuneiden on hänen mukaansa tärkeää kiinnittää huomiota aivoterveyteen, jotta toimintakyky pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään.

Muistisairaudet ovat kansansairaus, jonka ennaltaehkäisyyn ja hoitoon tulee investoida. Väestön ikääntyessä sairastuneiden määrä kasvaa. Tällä hetkellä muistisairautta sairastavia on yli 200 000, ja vuosittain sairastuu 14 500 suomalaista. Siksi Muistiliitto on ottanut muistisairauksien ennaltaehkäisyn myös hallitusohjelmatavoitteekseen.

– Puuttumalla muistisairauden riskitekijöihin ja vahvistamalla suojaavia tekijöitä voidaan lisätä terveyttä ja säästää euroja, Suomu toteaa.

– Aivoviikkoa vietetään Suomessa viikolla 11. Paikalliset muistiyhdistykset järjestävät viikon aikana tapahtumia eri puolilla Suomea. Lisätietoa niistä löydät osoitteesta www.muistiliitto.fi/tapahtumat.

Vaalitentti webinaarissa 14.3.

Muistiliitto järjestää vaalitentin tiistaina 14.3. klo 16.30. Webinaarina järjestettävässä tentissä kansanedustajaehdokkaita haastattelee toimittaja Jussi-Pekka Rantanen. Kuulolle tenttiin pääset osoitteessa www.webcasting.fi/muistiliitto/Xacr2DCG/. Aivoviikosta ja vaalitentistä lisää tietoa sivulla www.muistiliitto.fi/aivoviikko.

Lisätietoja:

Katariina Suomu, katariina.suomu@muistiliitto.fi, p. 050 567 6445

Lisätietoa Muistiliiton vaaliteemoista: www.muistiliitto.fi/muistivaalit.

Muistiliitto

Muistiliitto on muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä oma järjestö. Verkkosivuilta osoitteesta www.muistiliitto.fi löydät tietoa muistista, muistisairauksista ja Muistiliiton toiminnasta.

Kuva: Pixabay

4 Replies to “Aivoviikko tulossa: Ajattele aivojasi, mieti muistiasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *