POSOTE20 Uutiset

Pohjois-Savon hyvinvointialueen palvelustrategian työstö on alkanut

Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaltuusto on hyväksynyt 22.12.2022 Pohjois-Savon hyvinvointialueen strategian. Strategiaprosessi jatkuu tänä vuonna, jolloin määritetään strategisten tavoitteiden mittarit ja laaditaan strategian toimeenpanosuunnitelma. Keväällä 2023 tarkennetaan strategiaa palvelustrategian osalta. Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma antaa työlle raamit.

Aluevaltuusto kuuli viime kokouksessaan helmikuun lopussa vs. strategia- ja kehittämisjohtaja Jussi Lammen katsauksen strategiaprosessin etenemisestä.

Strategisten ohjelmien aihealueet ovat:

  • digitaalisten palvelujen kehittäminen
  • henkilöstövoimavarat ja työn tuottavuuden lisääminen
  • palvelustrategia
  • ajantasainen hallinto
  • tutkimus, kehitys, innovaatio ja opetus (TKIO)
  • investoinnit ja tilahallinta

Palvelustrategian etenemisen aikataulu

Lautakunnat ja jaostot käsittelevät palvelustrategian luonnosta kevään kokouksissaan sekä yhteisseminaarissa 16.3. Palvelustrategia on myös nuorisovaltuuston, ikäihmisten neuvoston, vammaisneuvoston ja järjestöneuvoston sekä yrittäjäfoorumin käsittelyssä.

Pohjois-Savon kuntien edustajat ottavat kantaa palvelustrategiaan kuntafoorumissa ja hyvinvointialueen seutukierroksella. Palvelustrategiaa käsitellään myös henkilöstön edustajien kanssa yhteistoimintaelimen kokouksissa kevään mittaan. Lisäksi palvelustrategiasta toteutetaan kyselyt asukkaille ja henkilöstölle.

Aluevaltuuston palvelustrategian suunnittelukokoukset järjestetään 27.3. ja 15.5. Tämän jälkeen palvelustrategia etenee aluehallituksen käsittelyyn 5.6. Tavoitteena on, että palvelustrategia hyväksytään aluevaltuuston kokouksessa 19.6.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *