Vieras vastaa

Savon ammattiopiston rakennusalan lehtori Hannu Savolainen

1) Kuka olet?

Olen Hannu Savolainen, ikää 57 vuotta, kotipaikkakuntana Kuopio ja elän avoliitossa.

2) Mitä teet työksesi ja/tai harrastukseksesi?

Toimin rakennusalan opettajana Savon ammattiopistolla. Työuraa on takana 20 vuotta ja edessä vielä seitsemän vuotta ennen eläkeikää. Harrastuksena on talvisin pilkki- ja verkkokalastus Kallavedellä sekä kesäisin 1-3 viikon vaellukset Suomen Lapissa ja Norjassa.

3) Mitä mielestäsi on hyvinvointi?

Hyvinvointi on sitä, että ihminen voi ja jaksaa hyvin, elää terveellistä ja turvallista elämää. Lisäksi elämän peruspilarit kuten ystävät, harrastukset ja tukiverkosto ovat kunnossa.

4) Oletko mielestäsi saavuttanut hyvinvoinnin elämässäsi – jos olet, niin millä keinoin?

Olen saavuttanut hyvinvoinnin opiskelemalla itselleni hyvän ammatin. Olen myös rakentanut hyvän elämän perustekijät; on oma koti maaseudulla, jossa on kiva elää. Vierellä on ihana vaimo, jonka kanssa on mukava jakaa harrastukset sekä murheet ja iloiset onnen hetket.

5) Mikä on tärkein sanomasi ja viestisi Hyvisforumin lukijoille hyvinvointiin liittyen?

Kokeilkaa kaikkea uutta ja vierasta. Vastoinkäymiset pitää voittaa ja kokea myös ne rikkautena, joista ammentaa voimaa uusiin tuleviin asioihin.

+ jokeri: Mitä uutta toivot ja/tai aiot toteuttaa tänä vuonna 2023?

Olen haaveillut kymmeniä vuosia vaellusmatkasta Norjan Finnmarkiin. Aion olla siellä puolitoista viikkoa. Toivon myös, että Ukrainan sota loppuisi ja Eurooppaan saataisiin vakaammat olot.

Hannu Savolainen

Kuvat: Ilpo Lommi ja Jukka Mikkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *