Viikon Kirja

Irti päästämisen ilo – Eroon tunnekuohuista Sedona-metodilla

Tuntuuko, että elämässä on liikaa vauhtia, stressiä ja hallitsemattomia tilanteita? Kiertävätkö ajatuksesi ja tunteesi kehää eikä rauhoittuminen onnistu? Katja Törmäsen uudessa tietokirjassa ”Irti päästämisen ilo” esitelty Sedona-metodi auttaa pysymään rauhallisena ja toimintakykyisenä negatiivisten tunteiden herätessä.

Sedona-metodi on yksinkertainen menetelmä, jolla pääset eroon negatiivisten tunteiden ylivallasta: yhtäkkisistä ahdistuksista, mieltä kuormittavista muistoista ja toimintakykyä heikentävistä peloista – ja riippumatta, kuinka kauan niitä on mukana kuljettanut. Metodi ei tukeudu psykoterapeuttiseen tai psykoanalyyttiseen lähestymistapaan, vaan keskeinen työkalu ovat yksinkertaiset irti päästämisen kysymykset, joiden avulla mieli vapautuu ongelmasta askel kerrallaan.

Sedona metodi on lempeä menetelmä, joka ei vaadi itsekuria, ajatusten vahtimista tai pitkää harjoittelua ennen kuin tuloksia alkaa näkyä. Tulokset myös kumuloituvat ajan kuluessa: tyyneys luo tilaa ilolle ja onnellisuudelle, joka johtaa myönteisiin asioihin monilla elämänalueilla.

Like-kustantajan loppuvuodesta julkaisema Irti päästämisen ilo on runsaasti harjoituksia sisältävä opas, jonka ytimessä ovat helppo lähestyttävyys ja konkreettinen tekeminen. Metodilla voi pysyä rauhallisena ja toimintakykyisenä haastavissakin elämäntilanteissa. Siitä on apua esimerkiksi tiukoissa aikatauluissa, suunnitelmien muutoksissa, stressin säätelyssä, sosiaalisissa suhteissa, oman talouden haasteissa tai vaikkapa kuoleman kohtaamisessa.

Katja Törmänen on oululainen kirjailija, luovan kirjoittamisen ohjaaja ja irti päästämisen opas. Hän on harjoittanut maailmalla huippusuosittua Sedona-metodia säännöllisesti liki kymmenen vuotta. Se on läsnä hänen arjessaan joka ikinen päivä. Tietämystään aiheesta hän on syventänyt osallistumalla kansainvälisiin retriitteihin. Törmänen on valittu Hale Dwoskinin ohjaamaan mentorointiryhmään, ja hän saa valmistuessaan Sedona-metodin coach-sertifikaatin.

Lisätietoja: Hanna-Leena Soisalo, viestintäpäällikkö, Otava, p. 040 7430794, hanna-leena.soisalo@otava.fi

Kuva: Otava Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *