Uutiset Yhteiskunta

Kuopion Psykiatriatalon uudeksi nimeksi tulee Lainesairaala

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) alueelle rakenteilla olevan psykiatrian uudisrakennuksen, Psykiatriantalon, nimeksi on valittu Lainesairaala 1066 ehdotuksen joukosta. Voittanutta nimeä ehdotti neljä nimikilpailun osallistujaa.

Nimen valinnut työryhmä painotti valinnassaan asiakasnäkökulmaa. Uudisrakennuksen nimeksi haluttiin erikoisalaa korostamaton selkokielinen suomen kielen sana, joka on helppo ymmärtää, lausua ja muistaa. Lisäksi nimen pitää sopia KYSin muiden sairaalarakennusten nimeämistapaan.

Laine-sanan voi nähdä kuvaavan uuden rakennuksen julkisivussa kiertävää taideteosta. Symbolisesti se kuvaa ihmisen elämänkulussa laineen lailla kulkevia tunnetiloja ja mielenliikkeitä.

Vuonna 2024 valmistuva Lainesairaala palvelee koko Pohjois-Savoa

Lainesairaalaan sijoittuvat Pohjois-Savon hyvinvointialueen nuorten ja aikuisten erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut, jotka nyt toimivat useissa toimipaikoissa Kuopion alueella.

– Saman katon alla toimiminen lisää mahdollisuutta yhteistyön tiiviimpään kehittämiseen niin omien yksiköittemme välillä kuin yhteistyössä somatiikan kanssa. Tästä uskon tulevan monenlaista etua palvelujen järjestämiseen ja kehittämiseen. Uusia terveitä tiloja on myös kaivattu. Uskon, että pääsääntöisesti odotukset Lainesairaalaan siirtymistä kohtaan ovat toiveikkaat ja myönteisesti odottavat, kertoo mielenterveyspalvelujen palveluyksikköjohtaja Teijamari Laasonen-Balk.

Uudisrakennukseen tulee kahdeksan kerrosta. Vuodeosastoilla on 77 sairaansijaa. Potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita. Lainesairaalasta tulee tunneliyhteydet pääsairaalaan ja Kaarisairaalaan.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin käynnistämä hanke jatkuu Pohjois-Savon hyvinvointialueen hallinnoimana. Rakennushankkeen kustannusarvio on noin 48 miljoonaa euroa ja laajuus 15 000 bruttoneliömetriä.

– Hanke etenee budjetin ja kokonaisaikataulun mukaisesti. Rakennustyöt valmistuvat keväällä 2024, toteaa kiinteistöjohtaja Petri Pyy.

Lisätietoja:

Mielenterveys- ja hyvinvointipalveluiden palveluyksikköjohtaja Teijamari Laasonen-Balk, p. 044 717 4060, etunimi.sukunimi@pshyvinvointialue.fi

Kiinteistöhallinto, hankejohtaja Menna Kärnä, p. 044 717 6838, etunimi.sukunimi@pshyvinvointialue.fi

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Pohjois-Savon hyvinvointialue järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Savossa. Toimimme 19 kunnan tai kaupungin alueella. Hyvinvointialueella on töissä noin 12 500 ammattilaista ja palvelujen piirissä yli 248 000 asukasta.

Hyvinvointialueeseen kuuluva Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa.

www.pshyvinvointialue.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *