Uutiset Yhteiskunta

Kevätlukukausi alkoi Kuopion kansalaisopistossa – Itsensä kehittäminen ja luontoyhteys kevään teemoina

Kuopion kansalaisopiston kevätlukukausi 2023 on alkanut 9.1.2023. Osa jo syksyllä startanneista kursseista jatkuu tammikuun ensimmäisillä viikoilla. Koko kevään ajan alkaa uusia lyhyitä kursseja ja mukaan harrastamaan pääsee koko ajan. Alkavana kevään on tarjolla yli 1000 kurssia 135 opetuspaikassa. Kuopion kansalaisopisto toimii Kuopion ja Kuopioon liitettyjen kuntien lisäksi myös Kaavilla, Rautavaaralla ja Tuusniemellä.

Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2022-2023 teemana on ”Rohkaise hurja luontosi”. Tällä teemalla jatkamme myös tulevan kevään ajan. Me haluamme osaltamme lisätä ihmisten luontoyhteyttä, mutta myös vahvistaa yksilön tasapainoa ja oman itsenänsä etsimistä.

Kuopion kansalaisopiston opetustarjonnassa on tänäkin keväänä runsaasti kursseja, joissa toteutetaan kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin teemoja. On kierrätystä, luontoliikuntaa, lähiruokaa ja ekologisia materiaaleja. Saksaakin voi opiskella luonnossa liikkuen ja viineihin tutustua
ympäristöystävällisestä näkökulmasta. Ekologisuus ja taloudellisuus korostuvat myös mm. huonekalujen entisöinnissä, kasvivärjäyksessä ja retkeilykursseilla. Kursseihin voi tutustua tarkemmin ja ilmoittautua mukaan kansalaisopiston verkkokaupassa, joka on avoinna jatkuvasti. Ilmoittautua voi myös Puistokartanon asiakaspalvelussa sekä puhelimitse.

Vielä ehtii mukaan

Vaikka lukuvuosi alkoi jo elokuussa ja kursseille ilmoittautuminen pääsi ilmoittautumaan toukokuusta alkaen, monilla kursseilla on vielä tilaa. Vaikka kurssi olisi jo täynnä, varalle kannattaa ilmoittautua. Kurssipaikkatilanne elää koko ajan ja me pyrimme järjestämään lisätarjontaa suosituimmille kursseille mahdollisuuksiemme mukaan.

Kaikille avoimet luennot

Kevään aikana pääsemme tutustumaan myös moniin mielenkiintoisiin aiheisiin kaikille avointen ja ilmaisten luentosarjojemme kautta. Luennoille voi osallistua joko paikan päällä mm. Puistokartanon Kallavesi-salissa tai mukaan voi liittyä Zoom-sovelluksella mistä päin Suomea tahansa.

Vieraileva luennoitsija, Itä-Suomen Yliopiston professori Arto O. Salonen kertoo meille luennossaan 24.1.2023 Kuopion kaupungintalolla Mikä tekee elämästä elämisen arvoista

https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio/fi/course/25901>

Suomen tarina on ihme, miten nousimme äärimmäisestä köyhyydestä vauraaksi hyvinvointiyhteiskunnaksi häikäisevän nopeasti.

Uutuutena ovat Maaningalla toteutettavat lähiluennot teemalla Vanhan ajan vuodenkierto. Hanne Clandèr, sukututkija aloittaa luennoimalla sunnuntaina 29.1.2023 aiheesta Vanhan ajan vuodenkierto, maaliskuu-kesäkuu <https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio/fi/course/26770>.

Helmikuussa tiistaina 21.2.2023 luennoi terveyssosiologian dosentti Markku
Myllykangas aiheenaan Totuus terveydestä <https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio/fi/course/25904>. Luennolla kuullaan mm. miten vaikuttava hoito on potilaalle merkityksellistä ja yhteiskunnalle kustannustehokasta.

Maaliskuussa tiistaina 21.3.2023 psykoterapeutti Tuula Heiskasen luennon aiheena on Myötätuntoinen mieli  <https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio/fi/course/25907>. Myötätunto ja
ystävällinen suhtautuminen itseä ja toisia kohtaan lisää hyvinvointia. Myötätuntoa voi harjoitella.

Myös luentotarjontaan voi kokonaisuudessaan tutustua kotisivuillamme ja verkkokaupassa.

Lisätietoja
Rehtori Kirsti Turunen p. 044 718 4701
Apulaisrehtori Anna Pohjalainen p. 044 718 4702
Leena Järvinen-Kervola, tiedottaja

Kuva: Ilpo Lommi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *