Järjestöt Kumppanit

Tukipilarin sähköpostikirje 1/2023

Hyvää alkanutta vuotta 2023 teille kaikille!

Uusi vuosi tuo mukanaan paljon uutta, mutta myös tuttua ja hyväksi todettua toimintaa. Toiminta täydentyy hiljalleen toimintakalenteriimme, josta löydät Tukipilarin ja OLKA-toiminnan ajankohtaiset tapahtumat ja koulutukset.

Tukipalveluidemme osalta tarjolla on samalla tavalla uutta ja tuttua Kokoontumistila on varattavissa kotisivujemme kautta. Samalta varaussivulta näet nyt helposti kokoontumistilan varaustilanteen. Suosittelemme varaamaan jo nyt kevään kokoontumisajat, koska kalenteri täyttyy nopeaa tahtia.
Monitoimikoneemme on edelleen edullisin hinnoin käytössä yhdistyksille. Koneella tulostat monipuolisesti erilaisia väri- ja mustavalkotulosteita, kuten vihkoja. Koneen käyttöä varten tarvitset vain yhdistyksellesi tulostuskoodin, jonka saat ottamalla yhteyttä Essiin. Tulosteiden hinnat: värillinen sivu 0,10 € ja mustavalkoinen sivu 0,05 €.


Uutuutena meiltä löytyy yhdistysten käyttöön erilaista laina-aineistoa kuten virikekortteja, kirjoja jne. Laina-aineisto on käytössäsi Tukipilarin tiloissa. Lisäksi voit jättää meille tuhottavaksi tietoturvapapereita, jotka silppuamme silppurilla. Materiaalia voi jättää meille avoimien ovien aikana ja säilytämme ne lukollisessa huoneessa. Tieto näistä palveluista täydentyy kotisivuillemme viikon 2 ja 3 aikana.


TAMMI- JA HELMIKUUN KOULUTUKSIA JA TAPAHTUMIA

Avoimet ovet

Puheenjohtajien avoin vertaistukiryhmä
Aika: ke 11.1. kello 16.00-17.30
Paikka: Tukipilarin kokoontumistila, Kirjastokatu 5 a 1
Tervetuloa kaikille puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille avoimeen vertaistukiryhmään. Ryhmässä jaetaan ilot ja surut, onnistumiset ja synkätkin hetket. Pysähdytään yhteisten, tärkeiksi koettujen, asioiden äärellä ja jaetaan kokemuksia luottamuksella. Sovitaan aluksi ryhmän säännöistä, tavoitteista ja toimintatavoista, ja tarkistetaan niitä tarvittaessa. Tehdään yhdessä ryhmä johon on mukava tulla, olla oma itsensä ja lähteä mieli keventyneenä. Vertaistukiryhmää vetäjänä toimii Mieli Maasta ry:n ohjaaja Raimo Tilli.
Kevään muut tapaamiskerrat:
• ke 8.2. kello 16.00-17.30
• ke 8.3. kello 16.00-17.30
• ke 5.4. kello 16.00-17.30
• ke 3.5. kello 16.00-17.30


Puheenjohtajien ryhmätyönohjaus (suljettu ryhmä)
Aika: keskiviikkoisin 1.2., 1.3., 29.3, 10.5. ja 7.6 kello 13.30–15.00
Paikka: Tukipilarin kokoontumistila (Kirjastokatu 5 A 1, 70100 Kuopio) – ei etäosallistumismahdollisuutta
Työnohjaaja: Paula Korhonen
Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset koko keväälle 24.1. mennessä sähköisen lomakkeen
kautta: https://www.tukipilari.fi/muut-ilmoittautumiset/

Mitä työnohjaus on?
Ryhmätyönohjaus on tarkoitettu yhdistysten puheenjohtajille oman toimintansa tueksi. Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla.

Kuka voi ilmoittautua mukaan?
Ryhmätyönohjaukseen voi ilmoittautua mukaan paikallisten potilas-, vammais- ja kansanterveysyhdistyksen puheenjohtajat, jotka sitoutuvat ohjaukseen koko kevään ajaksi. Etusijalla ovat niiden yhdistysten puheenjohtajat, joilla on yhteistyösopimus meidän kanssamme (jos et ole varma onko teillä voimassa olevaa yhteistyösopimusta, niin ota yhteyttä niin tarkistetaan asia!). Ryhmätyönohjaukseen otetaan mukaan maksimissaan 6 puheenjohtajaa. (Huom. 1 henkilö/yhdistys)

Työnohjaaja
Nimeni on Paula Korhonen. Olen 50-vuotias kuopiolainen naimisissa oleva nainen ja minulla on 2 aikuista lasta. Päätyönäni viimeiset 16 vuotta olen ollut SPR/Veripalvelun Itäisen alueen aluepäällikkönä ja se tehtävä jatkuu edelleen. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, Terveystieteiden Maisteri ja sen lisäksi olen opiskellut työ- ja organisaatiopsykologiaa, suorittanut johtamisen erityisammattitutkinnon ja työni ohella olen toiminut 3 vuoden ajan (2018–2020) myös projektipäällikkönä Nepalin Punaisen Ristin veripankkiin liittyvässä avustus- / koulutusprojektissa. Vapaa-ajallani olen jo usean vuoden ajan toiminut vapaaehtoisena sovittelija Pohjois-Savon sovittelutoimiston rikos- ja riita-asioiden sekä lähisuhdeväkivalta tapausten sovittelija.
Tällä hetkellä teen voimavarakeskeisen työnohjauksen opintoja työni ohella ja valmistun työnohjaajaksi ensi vuoden aikana. Voimavarakeskeisessä työnohjauksessa lähtökohtana on dialogisuus ja ryhmätyönohjauksissakin lähdemme liikkeelle niistä asioista, jotka ryhmässä kullakin kerralla nousevat tärkeiksi käsitellä. Tavoite on, että jokainen tulee kuulluksi omista lähtökohdistaan käsin ja asioita / ilmiöitä pyritään tarkastelemaan mahdollisimman monipuolisesti siten, että omat tunteet ja tulkinnat eivät ensimmäiseksi sulkisi mahdollisuutta nähdä asiat monesta eri näkökulmasta.

Yhdistysten työntekijöiden tapaamiset
Aika: ke 25.1. kello 8.30-9.30
Paikka: Tukipilarin kokoontumistila (kirjastokatu 5 A 1)
Ilmoittautuminen: sitovat ilmoittautumiset 23.1. mennessä https://www.tukipilari.fi/ilmoittautuminen/
Tervetuloa yhdistysten työntekijöiden tapaamiseen! Tapaaminen on tarkoitettu kaikille yhdistysten
palkatuille työntekijöille. Tapaamisen tarkoitus on tarjota tutustumista toisiin työntekijöihin,
verkostoituminen ja yhteisten aiheiden äärelle pysähtymistä. Tällä ensimmäisellä kerralla suunnittelemme myös kevään muuta tapaamiskerrat teidän toiveiden mukaan!

Etäkatsomo: Siviksen webinaari yhdistyslain muutoksesta
Aika: pe 27.1. kello 9-11
Paikka: Tukipilarin kokoontumistila (kirjastokatu 5 A 1)
Ilmoittautuminen: sitovat ilmoittautumiset 25.1. mennessä https://www.tukipilari.fi/ilmoittautuminen/
Tervetuloa seuraamaan Siviksen webinaari yhdistyslain muutoksesta!
Järjestäjän esittely webinaarin sisällöstä: Yhdistyslaki on muuttunut heinäkuussa 2022 ja seuraava lakimuutos astuu voimaan vuoden 2023 alussa.
Tervetuloa mukaan webinaariin, jossa tarjolla on tietoa lakimuutosten keskeisimmistä asioista paketoituna niin, että olet webinaarin jälkeen perillä muutosten sisällöistä ja mitä ne tarkoittavat sinun järjestösi toiminnassa.
Vuoden alussa voimaan astuvan yhdistyslakimuutoksen keskeisimpiin tavoitteisiin kuuluu digitalisaation mahdollisuuksien parantaminen jäsenyyteen liittyvissä asioissa, kuten liittymisessä ja eroamisessa. Muut muutokset liittyvät päätöksenteon järjestämiseen, hallituksen työskentelyyn, kirjanpitovelvollisuuteen, vahingonkorvausvelvollisuuteen sekä selvitysmenettelyyn yhdistyksen purkautuessa. Koulutuksessa käydään läpi myös 11.7.2022 voimaan tullutta lakimuutosta etäosallistumisesta yhdistyksen kokouksessa.
Webinaari toteutetaan Siviksen ja SOSTE:n yhteistyökoulutuksena. Kouluttajana toimii SOSTE:n
lakimies Patrik Metsätähti, jonka työhön kuuluu järjestöjen tukeminen juridisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on toiminut oikeusministeriön asettaman yhdistyslakimuutosta valmistelleen Yhteisöllinen kansalaistoiminta 2020-luvulla -työryhmän jäsenenä. Siviksestä mukana webinaarissa on asiantuntija Annika Tahvanainen-Jaatinen.
Webinaarin kohderyhmä järjestäjän mukaan: Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu valtakunnallisten järjestöjen johtajille, luottamustoimijoille sekä asiantuntijoille, joiden työhön kuuluu yhdistystoiminnasta kouluttaminen, ohjaaminen ja neuvonta.
Huom! Jos haluat seurata webinaari omalta koneelta, ilmoittaudu mukaan Siviksen kautta 23.1.
mennessä: https://sivisverkko.ok-sivis.fi/#/koulutus/54497

Liikuntatoiminnan vetäjien tapaamiset
Aika: to 2.2. kello 13.00-14.00
Paikka: Tukipilarin kokoontumistila (kirjastokatu 5 A 1)
Ilmoittautuminen: sitovat ilmoittautumiset 31.1. mennessä https://www.tukipilari.fi/ilmoittautuminen/
Tervetuloa liikuntatoiminnan vetäjien tapaamiseen! Tapaaminen on tarkoitettu kaikille yhdistysten
liikuntatoimintaa vetäjille tai liikuntatoimintaa suunnitteleville tai näistä tehtävistä kiinnostuneille. Tittelillä ei ole väliä! Tapaamisen tarkoitus on tarjota tutustumista toisiimme, jaetaan kokemuksia ja vinkkejä sekä pysähdytään yhteisten aiheiden äärelle. Tällä ensimmäisellä kerralla suunnittelemme myös kevään muuta tapaamiskerrat teidän toiveiden mukaan! Voimme mm. suunnitella yhteisen liikuntahetkiä tai luontoretkiä.

Mieliteko-ohjelman ja Tukipilarin yhteinen mielen hyvinvoinnin iltapäivä
Aika: to 23.2. kello 12-18.
Paikka: Kohtaamo , Kuopion kaupunginkirjasto (ilmoittautuminen: 14.2. mennessä https://www.tukipilari.fi/ilmoittautuminen/ (tilaisuus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin 10)
AIKATAULU
12.00 Tukipilarin terveiset
12.15 Mieliteko-ohjelman esittely, Liisa Pietikäinen
12.30 Päivän rakenne
12.40 Mielitekopiiri: Puhumattomuus, Liisa Pietikäinen
13.40 Tauko
13.50 Mielitekoriihi, Seija Laakso
15.10 Kahvia ja välipalaa
15.30 Mielenterveystaitojen valmennus, Anne-Marika Partanen (sisältää kevyttä toiminnallisuutta)

16.30 Tauko
16.40 Kohtaamisesta kuulumiseen: mielen hyvinvointia yhdessä tehden, Ulla Piipponen (toiminnallisia osioita)
17.40 Kokemukset ja yhteenveto, avointa keskustelua
18.00 Tilaisuus päättyy

Yhdistystori Prisma Kuopio
Aika: la 25.2. kello 10-15
Paikka: Prisma Kuopio (tarkemmin kassakäytävä)
Mukaan mahtuu: 5 yhdistystä
Ilmoittautuminen: sitovat ilmoittautumiset 12.2. mennessä: https://forms.office.com/e/Dca1LFe4vu
Tervetuloa mukaan esittelemään oman yhdistyksesi toimintaa Prisma Kuopioon! Esittelypisteet sijaitsevat Prisman kassakäytävällä avain paikalla kohdata ihmisiä. Jokaiselle yhdistykselle
varataan pöytä, johon mahtuu esitteitä. Tukipilarin henkilökunta on koko päivän teidän tukena. Varaa siis paikkasi nopeasti!

Save the date! – Puheenjohtajien ja sihteerien kehittämispäivä 22.4.2023
Lisätietoja tulossa!

Kunnonpaikan edut 2023 yhteistyösopimuksen tehneille yhdistyksille ja yhdistysten jäsenille
perheineen

Edut saa käyttöön kassalla sanomalla ”TUKIPILARI”
Liikuntapalvelut
Kylpylä
• 13 € / kylpylälippu, aikuinen (norm. 16 €)
• 110 € / 10 kerran sarjalippu, aikuinen (norm. 130 €)
• 6,50 € / kylpylälippu, 4–14-vuotias (norm. 8 €)
• 59 € / 10 kerran sarjalippu, 4–14 – vuotias (norm. 69 €)
Kuntosali
• 65 € / 10 kerran sarjalippu (norm. 75 €)
• 7 € / kuntosalilippu (norm. 9 €)
Kuntosali & kylpylä
• 17 € yhteislippu hlö (norm. 20 €)
• Jäsenyydet –10 % normaaleista hinnoista

OLKA-TOIMINTA

Samja Mykkänen aloittaa 9.1.23 OLKA-vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina
Moni onkin jo ehtinyt tavata Samjan, joka aloittaa maanantaina 9.1. OLKA-vapaaehtoistoiminnan
koordinaattorina. Hän toimii Juuso Vartiaisen sijaisena Juuson opintovapaan ajan eli 9.1.2023 – 31.12.2024.
Samjan yhteystiedot: samja.mykkanen@tukipilari.fi, p. 044 729 2176

OLKA-yhdistyskahvit
OLKA-Yhdistyskahvit Tukipilarin kokoontumistilassa torstaina 19.1.23 klo 15-16!
Startataan vuosi vaikka varaamalla yhdistyksellesi teemapäivä keväälle 2023 ja otetaan samalla kuppi kahvia! Paikalle voi ilmoittautua mukaan, vaikka olisi joku muu kysymys tai asia mielessä!

Kuva: Tukipilari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *