Vieras vastaa

Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti Marjo Hirvonen

1) Kuka olet?

Olen Marjo Hirvonen Mielenpajalta®, vuosimallia -81. Kotoisin olen Suonenjoelta, mutta asun nykyisin Kuopiossa.

2) Mitä teet työksesi ja/tai harrastukseksesi?

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja toimin yrittäjänä Mielenpajallani®. Päätyöni on auttaa ihmisiä heidän elämän haasteissaan. Teen Kelan kuntoutuspsykoterapiaa, tuki- ja kriisikeskusteluja ilman lähetettä. Minulla on myös mielenhyvinvoinnin verkkokauppa.

Tuen myös työyhteisöjä kriisien ja ristiriitojen kanssa työyhteisösovittelulla sekä TOTTI® -keskustelun (Työelämän Odottamattomien Tilanteiden Tukikeskustelu) keinoin. Pidän luentoja ja koulutan mm. SOTE-ammattilaisille ratkaisukeskeisestä työotetta.

Työn vastapainoksi pyrin käymään säännöllisesti kuntosalilla sekä ulkoilemaan. Tänä kesänä aloitin sup-lautailun, jossa voin keskittyä vain veden äärellä oloon.

3) Mitä omasta mielestäsi on hyvinvointi?

Hyvinvointi on monen tekijän summa. Hyvinvointi koostuu riittävästä toimeliaisuudesta, joka on työtä/harrastuksia, oman mielenkiinnon kohteiden vaalimista sekä ravitsevien ihmissuhteiden ylläpitämistä. Omien arvojen mukaista elämää. Riittävästi unta, lepoa, ravintoa ja turvallista oloa. Itsensä hauskuuttamista vastoinkäymisten ja kurjien uutisten keskellä. Hyvin yksinkertaisia elämän asioita, joita helposti pidetään itsestään selvyyksinä.

4) Oletko mielestäsi saavuttanut hyvinvoinnin elämässäsi – jos, niin millä keinoin?

Hmm…hyvinvointihan vaihtelee, eikä se ole tasainen olotila. Olen tyytyväinen nykyiseen hyvinvointiini ja kiitollinen siitä, mitä on tällä hetkellä. Kaikkeen ei voi vaikuttaa itse. Se mihin voin vaikuttaa, olen siihen tyytyväinen.

5) Mikä on tärkein sanomasi ja viestisi Hyvisforumin lukijoille hyvinvointiin liittyen?

Tärkeää olisi kuunnella itseään ja tehdä elämässä valintoja sen mukaan eikä antaa muiden määritellä elämäänsä.

+ jokeri: Mitä uutta toivot ja/tai aiot toteuttaa vuonna 2023?

Toivon, että voin ensin vuonna säilyttää ja jatkaa sitä, mitä olen saavuttanut tänä vuonna. Aina ei tarvitse olla uutta vaan voi vahvistaa sitä, mitä on.

Minulla on käynnistymässä yksinäisyyteen liittyvä Minun Tarina® -projekti, johon haen  yhteistyökumppaneita mukaan. Se olisi minun ensi vuoden 2023 haaveeni. Yksinäisyys on ollut Pohjois-Savossakin vuosia yleisenä ongelmana, joten ajattelin käynnistää tähän liittyvän projektin. Toivottavasti se saa siivet alleen ja laajenee valtakunnalliseksi työmuodoksi yksinäisyyden taltuttamisessa.

Marjo Hirvonen

www.mielenpaja.fi

https://fi-fi.facebook.com/PsykoterapiapalveluMielenpaja/

Kuvat: Marjon tiedostoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *