Iäkkäät Uutiset

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja alkoi 14.11.

Pienten tekojen suuresta vaikutuksesta muistuttava Kotona Asuen Seniorihoivan ”Ole joulupukkina seniorille” -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään. Kampanjassa kuka tahansa voi kukkalahjan antamalla tuoda ikäihmisten jouluun tunteen välittämisestä ja arvostuksesta. Kampanja on käynnissä 18. joulukuuta asti ja siinä on mukana lähes 100 kukkaliikettä. Tänä vuonna vanhin lahjansaaja on 106-vuotias.

– Kampanjalla haluamme muistuttaa siitä, että tunne merkityksellisyydestä ja arvostuksesta on yksi tärkeimmistä senioreiden elämänlaatua parantavista ja yksinäisyyttä ehkäisevistä tekijöistä. Kukkalahja tuntemattomalta lahjoittajalta on tänäkin jouluna tuhansille ikäihmisille osoitus välittämisestä sekä arvokas kontakti toiseen ihmiseen, Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Anna Lång sanoo.

– Tutkimusten mukaan jopa joka kolmas ikäihminen kokee yksinäisyyttä. Korona-aika pienensi senioreiden sosiaalisia verkostoja entisestään ja monille syrjäytymisen uhasta tuli arkipäivää. Tämänhetkinen maailmantilanne tuo lukuisille senioreille ylimääräistä huolta. Kukkalahjan antaminen on pieni teko, mutta se välittää epävarmoina aikoina tärkeän viestin, jonka merkitys ei rajoitu vain joulunpyhiin, Anna Lång jatkaa.

Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -kampanjassa kerätään kukkalahjoituksia pääkaupunkiseudun, Keravan, Järvenpään, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Oulun ja Turun alueiden ikäihmisille. Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut sekä muut yhteistyökumppanit ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa senioreita, jotka erityisesti ilahtuvat muistamisesta joulunaikaan. Tänä vuonna vanhin lahjansaaja on 106-vuotias virkeä seniori, joka seuraa aktiivisesti politiikkaa ja käyttää rollaattoriaan säästeliäästi.

Vuodesta 2010 alkaen toteutettuun kampanjaan voi osallistua valitsemalla mieleisensä lahjoituskukan joko yhteistyöhön osallistuvasta kukkaliikkeestä tai niiden verkkokaupasta. Kukkaliikkeessä asioidessa valitaan kortti, johon on kirjoitettu valmiiksi lahjoituksen saajan etunimi ja ikä. Lahjan antaja voi kirjoittaa oman joulutervehdyksensä vastaanottajalle.

Lisätietoa Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -kampanjasta ja siihen osallistumisesta löytyy osoitteesta www.kotonaasuen.fi/ole-joulupukkina-seniorille. Sosiaalisessa mediassa jouluiloa senioreille jaetaan tunnisteella #OleJoulupukkinaSeniorille.

Lisätietoa: Anna Lång, Toimitusjohtaja , p. 050 353 5255 , Anna.Lang@KotonaAsuen.fi

HYVISFORUMIN TOIMITUS

Tämä on niin hyvä ja ihmisläheinen idea, että eikös sellaista voisi toteuttaa Pohjois-Savossakin joku taho – ja spontaanisti kuka tahansa yksityinen kansalainen. Hyviä yleishyödyllisiä ideoita voinee lainata vaikka eri nimellä toteuttaen. Muistaminen voi olla muutakin kuin kukka. Jo yksistään vierailu ja juttelu seniorien luona piristää sekä torjuu yksinäisyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *