Vieras vastaa

Koripalloileva ilmanvaihdon ammattilainen Ville Soininen

1) Kuka olet?

Olen Ville Soininen, 40-vuotias siilinjärveläinen. Perheeseemme kuuluu vaimoni Katja sekä lapset Piitu, 17, Eeti, 15, sekä Nuutti, 11. Lisäksi meillä on koira, brasilianterrieri Donkki.

2) Mitä teet työksesi ja/tai harrastukseksesi?

Työskentelen Are Oy:llä ilmanvaihdon parissa. Yksikkömme tekee päivittäin työtä puhtaamman ja terveellisemmän sisäilman puolesta. Tämän lisäksi olen osa-aikainen työntekijä, toiminnanjohtaja, koripalloseura Siilinjärven EsaBissa. Toiminnanjohtajuuden lisäksi valmennan junioreita, tällä kaudella alle 16-vuotiaita U16-poikia monivuotisen tyttöjoukkueen valmennuksen jälkeen. Lisäksi kuulun EsaBin johtokuntaan sekä Suomen Koripalloliiton Itäisen alueen hallitukseen. Missioni on kehittää alueen koripallotoimintaa ja -kulttuuria.

Koripallo on minulle siten työ ja harrastus. Perheemme vapaa-aika meneekin paljolti koripallon parissa, kun lapset pelaavat ja vanhin, Piitu, myös valmentaa. Valmentamisen lisäksi pyöritän seuratoimintaa ja pelaan itsekin ikämiesporukka Köntyksissä.

Onneksi myös vaimoni on täysillä mukana harrastuksessa eli koris on koko perheen yhteinen juttu.

Lisäksi harrastan maastopyöräilyä ja kuntosalilla käyntiä. Tosin niihin tahtoo välillä olla aika kortilla – ikävä kyllä.

3) Mitä omasta mielestäsi on hyvinvointi?

Hyvinvointi on mielestäni monen asian summa: Sen keskeisinä rakennusosina ja peruspilareina ovat mielekäs ja motivoiva työ, jokin mukava harrastus, riittävä lepo ja läheiset ihmissuhteet.

4) Oletko mielestäsi saavuttanut hyvinvoinnin elämässäsi – jos niin millä keinoin?

Olen onnistunut melko hyvin saavuttamaan hyvinvoinnin elämässäni. Tärkeimmät asiat hyvinvointini kannalta ovat perhe, läheiset, omat harrastukset ja riittävä lepo. Myös se lisää hyvinvointiani, että saan tehdä jotain merkityksellistä. Koripallo on minulle intohimo, joka antaa paljon. Tämän hienon lajin harrastamisen mahdollistaminen siilinjärveläisille lapsille ja nuorille on minulle todella tärkeä ja iso asia.

Seuratoiminnan pyörittäminen on vaativaa ja se vie paljon aikaa. Siksi on myös hyväksyttävä. ettei ihan kaikkea mielenkiintoista pysty tekemään, vaikka haluaisikin. On osattava pitää huolta omasta jaksamisestaan.

5) Mikä on tärkein sanomasi ja viestisi Hyvisforumin lukijoille hyvinvointiin liittyen?

Muistakaa, että liike on lääke. Vaikka tuntuisi, ettei millään jaksaisi lähteä liikkumaan, niin usein tuollainen olo unohtuu, kun pääsee liikkeelle ja mielekkään harrastuksen pariin. Mutta muistakaa myös olla armollisia itsellenne. Aina ei tarvitse suorittaa. Välillä sohvalla makoilu TV:stä lempisarjaa tai vaikka urheilua katsellen on täysin sallittua. : )

+ jokeri: Mitä uutta toivot ja/tai aiot toteuttaa tänä vuonna 2022?

Vuosi 2022 lähenee jo loppuaan. Ensi vuonna 2023 pyrin löytämään itselleni ja perheelleni lisää yhteistä vapaa-aikaa.

Ville Soininen

Siilinjärven EsaB, toiminnanjohtaja ja U16-poikien valmentaja

https://www.facebook.com/esabsiilinjarvi

https://www.instagram.com/esab_siilinjarvi/

Kuvat Villen tiedostoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *