Terveys Uutiset

Avainapteekit: Kahdeksan faktaa auringonotosta

Avainapteekit julkaisi hyvän ja mielenkiintoisen infotiedotteen kesäisestä auringonotosta, jotta iholle eikä muutoinkaan terveydelle ei pääse syntymään haittoja saati vahinkoja.

1. AURINKOPÄÄOMA

Jokaisella iholla on oma aurinkopääomansa, joka vähenee iän myötä. Aurinkopääoma tarkoittaa tunteja, joita iho kestää auringossa. Se vaihtelee 50 000 tunnista 180 000 tuntiin. Vaaleahipiäisen aurinkopääoma on alle puolet tummaihoisen aurinkopääomasta. Punahiuksinen sietää kaikista huonoiten aurinkoa. Kaksikymppinen on käyttänyt keskimäärin 20 prosenttia aurinkopääomastaan. Käytä aurinkopääomaasi säästeliäästi!

2. IHOTYYPPI

Suurin osa suomalaisista lukeutuu normaaliin tumman vaaleaan ihotyyppiin, joka sietää 20–30 minuuttia aurinkoa palamatta. Suomalaisista noin neljäsosa edustaa toiseksi vaaleinta, herkkää ihotyyppiä, joka palaa usein ja kestää 10–20 minuuttia auringossa palamatta.

3. RESEPTI AURINKOVOITEEN KÄYTTÖÖN

o Levitä aurinkovoide puoli tuntia ennen ulkoilua
o Kasvoille ja dekolteelle teelusikallinen
o Muualle vartalolle 2-3 ruokalusikallista
o Lisää aurinkovoidetta tunnin välein ja aina uinnin tai hikoilun jälkeen.

4. AURINKOIDE

Aurinkovoiteet säilyvät käyttökelpoisina noin vuoden. Viime kesänä avattuja voiteita ei siis kannata enää käyttää, vaan on aika vaihtaa ne uusiin riittävän suojan varmistamiseksi. Mikäli kaapissa on viime kesänä hankittu avaamaton aurinkovoide, jonka parasta ennen -päiväystä on vielä jäljellä, voi voidetta turvallisesti käyttää Säilytä aurinkovoide huoneenlämmössä, poissa suoralta auringon valolta. Kova kuumuus heikentää aurinkovoiteen tehoa ja jäätyminen voi tehdä tuotteen käyttökelvottomaksi.

5. SUOJAKERROIN

Suojakerroin tarkoittaa sitä, moniko kertaisen ajan iho kestää auringossa palamatta, kuin ilman suojaa. Käytä tarpeeksi korkeaa suojakerrointa ja riittävää määrä aurinkovoidetta saadaksesi parhaimman suojan. Avainapteekeissa myytävissä aurinkovoiteissa suojakerroin on pääsääntöisesti 30, 50 tai 50+. Ne ovat korkean ja erittäin korkean suojakertoimenaurinkovoiteita.

6. AFTER SUN

Ihoa pitää hoitaa myös auringossa olon jälkeen. Pese aurinkovoide pois iholta auringossa olon jälkeen tai viimeistään illalla. Ihon kosteutus on eritäin tärkeää, sillä aurinko kuivattaa ihoa. After sun -voiteet rauhoittavat, viilentävät ja kosteuttavat ihoa. Ne auttavat ihoa palautumaan nopeammin auringon aiheuttamalta rasitukselta. Kosteutettu iho pysyy kauniin ruskettuneena pidempään.

7. ITSERUSKETTAVA

Mikäli haluat nopean ja turvallisen rusketuksen, käytä itseruskettavaa voidetta. Avainapteekista löydät hyviä ja laadukkaita itseruskettavia voiteita. Nykyajan itseruskettavat voiteet antavat tasaisen ja aidonnäköisen rusketuksen.

8. UV-INDEKSI

UV-indeksin ollessa yli 3 tulee iho aurinkosuojata. Käytä aurinkosuojavoidetta. Suojaa ihosi myös vaatteilla ja hatulla sekä silmät aurinkolaseilla. UV-säteilyä saadaan myös pilvisellä säällä.

Nauti auringosta turvallisesti!

Avainapteekit

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *