Hyvis extra

OLKA-toiminta on aktivoitunut kevään aikana

Kuopion yliopistollisen sairaalan OLKA-piste on toiminut kevään ajan aktiivisesti koronapandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Viihtyisästi kalustettu, iloisten ja pirteiden värien sävyttämä OLKA-piste on avoinna arkipäivisin klo 10–14. Pisteeltä asiakkaat saavat tukea sekä tietoa esimerkiksi potilasjärjestöistä. (Yllä Kuvassa: Eeva Ledentsa (vas.), Anne Tossavainen ja Juuso Vartiainen pyörittävät KYSin pääsisäänkäynnin vieressä sijaitsevaa viihtyisää ja monenlaista tietoa sekä opastusta tarjoavaa OLKA-pistettä).

Miehitetyn OLKA-pisteen lisäksi Sädesairaalan sisääntulon odotusaulasta löytyy toinen pienempi OLKA-piste. Sädesairaalan OLKA-pisteellä on mahdollista tavata OLKA-toimijoita ja vapaaehtoisia keskimäärin kolmesti viikossa.

OLKA-pisteillä järjestetään erilaisia teemapäiviä ympäri vuoden. Teemapäiviä pitävät muun muassa potilasyhdistykset. OLKA-pisteiden toiminta on heinäkuun ajan tauolla. Pisteet avautuvat heti elokuun ensimmäisenä päivänä ja palvelevat jälleen normaalisti ma-pe klo 10-14.

Vapaaehtoisia ja vertaistoimijoita apuna

OLKA-vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Juuso Vartiainen kertoo, että maalis-toukokuussa pidetyt ILONA-sairaalavapaaehtoisten valmennukset kasvattivat entisestään sairaalavapaaehtoisten määrää. Vapaaehtoiset voivat toimia muun muassa juttu- ja leikkikavereina sekä aula-avustajina opastamassa sairaalan asiakkaita liikkumiseen sairaalassa. Seuraavat ILONA-valmennukset pidetään syksyllä 2022.

ILONA-sairaalavapaaehtoisten lisäksi KYSissä toimivat koulutetut vertaistukijat.

– Vertaistuen merkitys potilaille ja heidän läheisilleen on suuri, koska he ovat sairauksiensa kokemusasiantuntijoita ja pystyvät kertomaan käytännöllistä tietoa hoidoista ja toipumisesta. Seuraavat vertaistukitoiminnasta kiinnostuneille suunnatut TOIVO-valmennukset järjestetään ensi syksynä 2022. ILONA- ja TOIVO-valmennusten tarkat ajankohdat löydät kotisivuiltamme www.tukipilari.fi , opastaa Vartiainen.

OLKA-toiminnassa aloitti keväällä uusi työntekijä, OLKA-yhdistystoiminnan koordinaattori Anne Tossavainen. Hän vastaa yhteydenpidosta potilasjärjestöihin, OLKA-pisteen teemapäivistä ja OLKA Kuopion viestinnästä.

Anne järjestää ensimmäiset yhdistystoimijoille tarkoitetut yhdistyskahvit 16.6. 2022 klo 15–16 Tukipilarin toimistolla Kirjastokatu 5 A 1:ssä. Yhdistyskahveilla voidaan esimerkiksi suunnitella ja kehittää yhdistysten ja OLKA Kuopion yhteistyötä muun muassa teemapäivien osalta. OLKA Kuopion Instagram ja Facebook löytyvät nimellä: olkakuopio.

KYSin oma OLKA-toimija Eeva Ledentsa on ollut pitkään sairaalan puolelta osa OLKA-toimintaa. Hän tuntee sairaalan tilat ja tavat hyvin ja opastaa mielellään monenlaisissa askarruttavissa asioissa ja tilanteissa. Häneltä saa apua ja vastauksia mitä erilaisimpiin kysymyksiin sekä ohjausta, mistä ajantasaista tietoa löytyy.

OLKA-tiimi toivottaa asiakkaat ja yhdistykset tervetulleiksi OLKA-pisteille!

Eeva Ledenta esittelee Sädesairaalan sisääntulon odotusaulassa olevaa KYSin toista pienempää OLKA-pistettä.

OLKA-pisteen yhteystiedot:

Vapaaehtoistoiminta: Juuso Vartiainen, p. 044 729 2176

Yhdistystoiminta: Anne Tossavainen, p. 041 314 9658

olka@kuh.fi

Instagram ja Facebook: @olkakuopio

Verkossa: https://www.tukipilari.fi/olka-toiminta

Kuvat: Ilpo Lommi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *