Hoiva Terveys Työelämä Uutiset Yhteiskunta

Lakko vaikuttaa Kuopion kaupungin hytesote-palveluihinkin 29.–30.3.2022

Ammattiliittojen Jytyn ja JHL:n lakko 29.–30.3.22 vaikuttaa toteutuessaan Kuopion kaupungin palveluihin monin tavoin. Lakon aikana useat kaupungin palvelut toimivat rajoitetusti. Lakko on rajattu siten, että se ei koske tehtäviä, joiden tekemättä jättäminen voisi aiheuttaa vaaraa kansalaisten hengelle, terveydelle, turvallisuudelle tai omaisuudelle.

Kuopion kaupunki työnantajana ja ammattijärjestöjen edustajat ovat 24.3. käyneet lakkorajaneuvotteluja tehtävistä, jotka eivät kuulu lakon piiriin. Tuolloin lakkorajaneuvotteluissa työtaistelun ulkopuolelle rajattiin muun muassa palo- ja pelastustoimen tehtävät kokonaisuudessaan sekä vastaanottopalvelujen kiireellinen hoito virka-aikana ja ilta- ja viikonloppuvastaanotossa sekä suun terveydenhuollon kiireellinen hoito.

Lakon vaikutukset kohdistuvat muun muassa perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen sekä joihinkin terveydenhuollon palveluihin ja sosiaalipalveluihin. Myös hyvinvoinnin edistämisen palveluissa tulee olemaan rajoituksia ja katkoksia.

Päivittyvä tieto lakon vaikutuksista kaupungin palveluihin löytyy Lakon vaikutukset kaupungin palveluihin Kuopio <https://www.kuopio.fi/lakon-vaikutukset-kaupungin-palveluihin> -sivuilta.
Lakon vaikutuksista tiedotetaan myös palvelujen omilla verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Kahden päivän työnseisaus alkaa 29.3. klo 00.01
Jyty sekä JHL ovat ilmoittaneet aloittavansa työnseisauksen tiistaina 29.3. klo 00.01, ellei uusia sopimuksia saada 28.3. klo 23.59 mennessä. Toteutuessaan työnseisaukset kestävät kaksi vuorokautta ajalla 29.3.–30.3.2022.

Jytyn ja JHL:n työnseisaukset koskevat niiden jäsenyhdistysten viranhaltijoiden ja työntekijöiden työtehtäviä seuraavilla työantajilla: Kuopion kaupunki, Servica Oy, Mestar Oy, Monetra Pohjois-Savo, Niiralan Kulma Oy sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin työntekijöiden hoitamat tehtävät, jotka sijaitsevat Puijon, Alavan ja Julkulan sairaalan alueella.

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Terttu Ruotsalainen, p. 044 718 3100, terttu.ruotsalainen(at)kuopio.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *