Kaupalliset tiedotteet Uutiset

TAIMI-koulutus laajentuu stressinhallintavalmennuksiin

Arvioiden mukaan joka neljäs työelämässä oleva kärsii stressistä. Korona-aikana lukemat ovat nousseet, sillä yhteiskunnassa vallitseva epävarmuus lisää kuormitusta ja tuo uusia haasteita ihmisten arkeen. Stressinhallintaa ja rentoutumista voi kuitenkin jokainen oppia ja siten parantaa elämänlaatuaan sekä toimintakykyä.

Terveystuotealan ammatillista koulutusta järjestävä TAIMI-koulutus Oy laajentaa syksyllä 2021 koulutustarjontaansa ja ryhtyy järjestämään kaikille avoimia lyhyitä stressinhallintavalmennuksia.

Stressi oirehtii monin tavoin

Stressi näkyy ihmisillä hyvin eri tavoin. Sen oireita ovat muun muassa vaihteleva mieliala, ärtyisyys, alakuloiset ajatukset, masennus, jaksamattomuus, aloitekyvyttömyys, asioiden unohtelu ja jatkuva väsymys sekä unihäiriöt. Pitkittynyt stressi saattaa nostaa verenpainetta ja aiheuttaa sydän- tai vatsaoireita.

Kun stressistä alkaa näkyä oireita, on syytä tehdä muutoksia omassa arjessa tai toimintatavoissa. Ns. hyvänlaatuinen stressi esimerkiksi ennen tenttiä, neuvottelua, tärkeää tapaamista, esiintymistä tai vaikka juhlatilaisuutta voi auttaa suoriutumaan koitoksesta paremmin. Keho palautuu tästä normaalista rasitustilasta ja jännityksestä nopeasti.

Jos stressi pitkittyy, se voi kroonistua ja aiheuttaa monenlaisia oireita. Tämä on ns. pahanlaatuista stressiä, josta ei pysty enää helposti palautumaan. Mikäli ei tee elämänmenoon muutoksia, oireet voivat pahentua. Ihminen ei myöskään välttämättä huomaa, että on stressaantunut, koska on niin turtunut tähän ”normaalilta” tuntuvaan olotilaan.

Valmennuksesta työkaluja stressin selättämiseen

TAIMI-koulutus Oy, Suomen Terveystuotekauppiaiden liitto sekä muutos- ja stressinhallintavalmentaja, fytonomi, KTM Emili Osara ovat yhteistyössä tuottaneet lyhyen stressinhallinta- ja rentoutumisverkkovalmennuksen, joka tarjoa suuntaviivoja stressittömämpään arkeen erilaisten valmennustehtävien avulla. Valmennus tarjoaa käytännönläheisiä toimintaohjeita arkeen sekä rentoutusharjoituksia. Valmennus kestää 2,5 tuntia. Se toteutetaan etävalmennuksena.

– TAIMI-koulutus Oy kouluttaa pääsääntöisesti terveystuotealalla toimivia ammattilaisia tai alalle töihin pyrkiviä. Syksyllä alkava stressinhallintavalmennus on hyvä lisä TAIMI-koulutuksen koulutustarjontaan. Se sopii terveystuotealan ammattilaisille ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille kuluttajille. Syksyllä koulutustarjontaamme tuleva stressinhallintavalmennus voi kannustaa ihmisiä miettimään laajemminkin terveyttään ja elämänhallintaa. Pyrimme koulutuksissamme kannustamaan ihmisiä tekemään pieniä askelia oman terveytensä kohentamiseksi. Stressinhallinta voi olla monelle ensimmäinen ja tärkein askel, toteaa TAIMI-koulutus Oy:n toimitusjohtaja Helena Pirttiniemi.

– Vaikka terveystuotealalla ollaan terveellisten elämäntapojen ja hyvinvoinnin ammattilaisia, niin edes koulutetut ammattilaiset ja yrittäjät eivät ole immuuneja stressille. Stressi voi vaivata yrittäjiä ja työntekijöitä toimialasta riippumatta. Siksi päädyimme laajentamaan alan koulutustarjontaa niin, että siitä on hyötyä alan toimijoille sekä asiakkaillemme, sanoo Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.

Emili Osaran teesejä

Emili Osara on muutos- ja stressinhallintavalmentaja ja koulutukseltaan KTM, fytonomi, sertifioitu Mind coach -stressinhallintavalmentaja sekä LCF Life Coach. Hän on toiminut yli 20 vuotta terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä laajalti niin Suomessa kuin kansainvälisesti mm. YK-järjestöissä. Emili valmentaa ratkaisukeskeisesti siten, että konkreettisia muutoksia syntyy, mutta lempeästi oma jaksaminen huomioiden.

Valmennuksella pyrin saamaan ihmiset hetkeksi pysähtymään ja pohtimaan omaa kokemustaan stressistä ja sen hallinnasta. Mikäli on aivan uupunut, ei välttämättä jaksa lähteä metsäkävelylle tai joogaan, vaikka tietäisi sen tekevän hyvää. Joskus kuuma suihku kotona, lepääminen omalla parvekkeella tai saunassa käynti rentouttaa ja on helposti saatavilla.

Tärkeintä on, että rentoutumiseen ja palautumiseen ottaa aikaa – silloinkin, kun tuntuu, ettei sitä olisi. Tällä lyhyellä valmennuksella toivottavasti pystymme antamaan sysäyksen hyvinvoinnin asettamiseen etusijalle. Kaikki voivat oppia hallitsemaan paremmin stressiä. Terveys lähtee suurelta osin liikkeelle omasta ajattelusta ja stressittömämmästä arjesta ja että priorisoi omaa hyvinvointiaan, kertoo valmennuksen kouluttajana toimiva Emili Osara.

Lisätietoja:

Emili Osara, KTM, fytonomi, sertifioitu Mind coach® -stressinhallintavalmentaja sekä LCF Life Coach®, p. 050 585 4042, emili.osara@emiliosara.fi, www.emiliosara.fi

TAIMI-koulutus Oy, toimitusjohtaja Helena Pirttiniemi, p.040 187 6416, helena.pirttiniemi@taimikoulutus.fi, www.taimikoulutus.fi

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry, toiminnanjohtaja Mika Rönkkö, p. 0500 430 818, mika.ronkko@terveystuotekauppa.fi, www.terveystuotekauppa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *