Kaupalliset tiedotteet Uutiset

WellO2 Oy palkittiin Itä-Suomen kovimpana kasvuyrityksenä

Kauppalehti palkitsi 18.5. Suomen parhaimmat kasvuyritykset. Itä-Suomen kovin kasvaja on Ylä-Savosta lähtöisin oleva WellO2 Oy. Yhtiön kehittämä keuhkoja vahvistava ja puhdistava hengitysharjoituslaite WellO2 tarjoaa lääkkeettömän avun hengitysongelmiin. Yhden miehen ongelman ratkaisusta lähtenyt innovaatio tarjoaa nyt avun maailman hengitysongelmaisille

Globaalisti patentoitu innovaatio sai alkunsa sarjayrittäjä, keksijä Aulis Kärkkäisen kehitettyä itselleen avun hengitysongelmaansa, kun lääkkeet eivät riittäneet tuomaan apua. WellO2:lla on jo yli 60 000 käyttäjää. Laitteen teknologia on kansainvälisesti patentoitu ja se perustuu vastapainehengityksen ja lämpösäädellyn höyryn yhdistelmään.

Yrityksen kova kasvu pohjaa lähtökohtaisesti markkinoilla olevaan isoon tarpeeseen. Hengitysongelmat ovat yksi suurimmasta ihmisten terveyttä ja hyvinvointia heikentävistä tekijöistä eikä niiden helpottamiseen ole riittävästi ratkaisuja. WellO2 on onnistunut tuomaan apua erilaisista hengitysongelmista kärsiville ihmisille uudella tavalla. Tästä kertoo poikkeuksellisen hyvä käyttäjäpalaute. Käyttäjien palautteet ja suosittelut ovat yksi merkittävin kasvua tuova tekijä.

Miltä näyttää tulevaisuus

Hengitysongelmista kärsivät sadat miljoonat ihmiset maailmassa joka päivä. Maailman terveysjärjestön mukaan 90 prosenttia maailman kansalaisesta hengittää saastunutta ilmaa, joka entisestään pahentaa tilannetta. Lääkkeiden lisäksi tarvitaan uusia ratkaisuja, jotka voivat auttaa ihmisten päivittäistä elämää ja ennaltaehkäistä ongelmien pahenemista. WellO2:n visio on olla hengityksen itsehoidon kultainen standardi maailmassa.

Yhtiön keskeisimmät tavoitteet tällä hetkellä ovat kliinisen tutkimusohjelman edistäminen, hengityksen mittaamiseen liittyvän uuden tuotteen lanseeraus ja kansainvälistyminen erityisesti verkkokauppaa hyödyntäen.

WellO2-hengityslaitteesta on parhaillaan käynnissä kaksi kliinistä tutkimusta. Toisessa tutkitaan WellO2-harjoittelun hyötyjä astma- ja keuhkoahtaumapotilailla ja toisessa WellO2 -harjoittelun vaikutuksia kuntourheilijoiden suorituskykyyn ja keuhkomuuttujiin. Lisäksi uniapneatutkimus on tarkoitus käynnistää, kun tutkimuksen rahoitus saadaan järjestettyä.

Hengitystä mittaava sovellus kehityksessä

Tuotekehitysprojekti uudenlaisen hengitystä mittaavan laitteen osalta on käynnissä. Kyseessä on WellO2-laitteeseen liitettävä erillinen suukappale, joka on yhteydessä mobiiliapplikaatioon. Suukappale mittaa sisään- ja uloshengitystä ja siirtää tiedon applikaatioon. Sillä voi mitata, seurata ja parantaa hengityskuntoa sekä hengitysvoimaa helposti kotona. Mittaustulosten perusteella applikaatio laatii personoidun harjoitusohjelman ja ohjaa oikeaa harjoittelua. Mittatulokset ja harjoitukset voidaan myös tulevaisuudessa jakaa esimerkiksi hoitavan lääkärin kanssa.

Lisätietoja:
Tuomas Mattelmäki, toimitusjohtaja, WellO2 Oy, tuomas.mattelmaki@wello2.com, p. 0400 640403

Kuva: WellO2 Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *