Kumppanit Oppilaitokset

Näkymätön työ hyvinvoinnilla näkyväksi – Wellness Warkaus

Hyvä muotoilu huomataan vasta, kun sitä ei ole, on tuttu sanonta. Sama koskee kuntien siivous-, keittiö- ja teknisiä palveluja. Niiden tärkeys havaitaan vasta, kun jokin ei toimi. Koulut ja sairaalat eivät saa ruokaa tai tilat ovat epäsiistit ja roskapöntöt tyhjentämättä.

Wellness Warkaus -hanke on Varkauden kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun hyvinvointiponnistus, joka tukee Varkauden kaupungin tukipalvelujen osaamisen kehittämistä. Euroopan uninion osarahoittama ESR-hanke kestää kolme vuotta. Sen kotimainen rahoittaja on Etelä-Savon ELY-keskus.

Varkauden kaupungin ruoka-, puhdistus-, kiinteistö- ja kunnossapitopalveluissa on töissä noin 150 henkilöä. Tarkoitus on uudistaa työprosesseja etenkin kaupungin uuden Terveyskampuksen osalta.

Kehittämiskohteina ovat asiakaslähtöiset palvelut sekä muutoksiin nopeasti ja ketterästi reagoiva organisaatio koko kaupungin tasolla. Jotta tämä kaikki onnistuu, tarvitaan myös johtamis-, esimies- ja työyhteisötaitoihin, työhyvinvointiin sekä työssä jaksamiseen panostamista. Tämä työ aloitettiin huhtikuussa 2020 johtajien ja esimiesten koulutuksella.

Lisäpaineen Varkauden muutoskyvykkyyteen luo henkilöstön eläköityminen. Toisaalta myös henkilöstön mahdollisuus tehdä työtä virallisen eläkeiän jälkeen edellyttää toimintatapojen kehittämistä.

Palvelumuotoilun keinot käyttöön

Wellness Warkaudessa palvelumuotoilun keinot ovat kovassa käytössä etenkin asiakasprosessien parantamisessa. Palvelumuotoilussa ydin on ihmislähtöisyys, jossa kohderyhmä eli itse palvelun käyttäjät ovat mukana palvelun ja sen polun kehittämisessä osallistavilla menetelmillä. Palvelumuotoilussa on siis kyse kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta, joka ottaa huomioon prosessit, menetelmät ja kehittämisen työkalut.

Työelämän laadussa keskeisiä tekijöitä ovat muun muassa työyhteisön psykologinen turvallisuus, yhteenkuuluvuus ja identiteetti. Työn tavoitteiden selkeys, innostus ja kehittävä työote, henkilöstön osallistuminen, ratkaisukeskeisyyden ruokkiminen ja luovuuden hyödyntäminen motivoivat usein muutoksen toteuttamiseen.

Tärkeitä kehittämiskohteita ovat myös oman työn sujuvuuden kehittäminen, digitaalisuuden hyödyntäminen ja työssä jaksaminen. Hyvä, monipuolinen ja oikea-aikainen viestintä sekä vuorovaikutus ratkaisevat usein muutoksen onnistumisen ja henkilöstön sitoutumisen.

Työhyvinvointi seurannassa

Wellness Warkaus -hankkeessa seurataan, miten työhyvinvointi kehittyy, miten eri toimenpiteet ja toimintatapojen muutokset vaikuttavat muun muassa sairaspoissaoloihin. Työterveyshuolto tekee tarkastuksia ja työpaikkaselvityksiä.

Ensi syksynä 2021 kerrotaan Hyvisforumilla lisää, miten Wellness Warkaus etenee ja mitkä ovat sen kehittämistyön tulokset.

https://www.varkaus.fi/wellness-warkaus/wellness-warkaus

Kaija Sääski, yrityspalvelujohtaja
Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuvat: Varkauden kaupunki

4 Replies to “Näkymätön työ hyvinvoinnilla näkyväksi – Wellness Warkaus

  1. Näinhän se on! Sopii jokaisen miettiä tykönänsä mitä siitä seuraisi jos esim. ammattitaitoisia sairaalahuoltajia ei olisi.
    Sairaalan toiminta loppuisi hyvin nopeasti.
    Kunnia heille joille se kuuluu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *