Korona Terveys Uutiset

Koronarajoitukset yleisötilaisuuksille lievenevät elokuussa

Koronarajoitukset yleisötilaisuuksille lievenevät elokuussa. Aluehallintovirasto tiedottaa, että elokuun uudet kokoontumisrajoitukset tulevat pian voimaan. Alle 500 henkilön tilaisuudet ovat elokuussa sallittuja ilman erityisiä edellytyksiä, mutta hallitus suosittelee niissäkin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeiden noudattamista turvaväleistä ja hygieniakäytännöistä.

Yli 500 henkilön tilaisuuksissa järjestäjällä on edelleen vastuu noudattaa THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Sen mukaan tilaisuuksissa on muun muassa huolehdittava hygieniasta ja varmistettava 1−2 metrin turvavälit henkilöiden tai seurueiden välillä. Turvavälit on pidettävä myös tilaisuuteen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Tungoksia ja tiiviitä jonoja ei saa päästää syntymään. Järjestäjän voi olla syytä rajata osallistujia erillisille alueille, jotta ohjeita voidaan noudattaa.

Maan hallitus suosittelee hygieniaohjeiden noudattamista myös pienemmissä tilaisuuksissa. Aluehallintovirasto korostaa jokaisen toimijan ja kansalaisen vastuuta noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia ja siten ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

Tärkeää on lisäksi muistaa, että jos tapahtumaan tai yleisötilaisuuteen liittyy ravintolatoimintaa, siinä on huomioitava tartuntatautilain ja sen nojalla annetun asetuksen mukaiset velvoitteet. Ravintoloissa pitää esimerkiksi jokaisella asiakkaalla olla oma istumapaikka ja asiakaspaikat täytyy sijoittaa riittävän väljästi. Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Jos epidemiologinen tilanne Suomessa muuttuu merkittävästi huonompaan suuntaan, aluehallintovirastot voivat tarvittaessa muuttaa elokuuta koskevia rajoituspäätöksiään. (il)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *